2023. június 07. 15:38
KezdőlapF1Ez nagyot szólt volna: Vettel is beismerte a red bullos pletykákat

Ez nagyot szólt volna: Vettel is beismerte a red bullos pletykákat

-

Sebastian Vettel az Olasz Nagydíj előtt megerősítette, valóban szóba került közte és a Red Bull között, hogy visszatérjen az energiaitalos csapatba.

Miután a Ferrari 2020-ban az eltolt szezonkezdet előtt közölte vele, hogy az év vége után nem tartanak igényt a szolgálataira, Sebastian Vettel Forma-1-es jövője hónapokon át a levegőben lógott. Mielőtt a négyszeres világbajnok a Toszkán Nagyíjon bejelentette, hogy 2021-től az Aston Martinhoz szerződik, olyan pletykák is felmerültek, hogy esetleg visszatérhet a Red Bullhoz, ahol 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet nyert.

Hogy valóban felmerült a visszatérés, azt Vettel visszavonulásának idei bejelentése után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, illetve Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója is beismerte. „Voltak tapogatózó beszélgetések, de [a visszatérése] kicsit olyan lett volna, mint visszamenni egy régi barátnőhöz. Másodszorra valószínűleg már soha nem lett volna ugyanolyan” – mondta akkor Horner.

Vettel most, az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján beszélt először nyíltan arról, hogy tényleg szóba került a visszatérése korábbi sikerei színhelyére. „Ismerem Christiant, ismerem Helmutot, úgyhogy természetesen volt afféle rövid beszélgetésem velük, de semmi komoly. Már azelőtt meghoztam a döntést, hogy csatlakozom az Aston Martinhoz, és az egész amiatt merült fel, hogy Alex [Albon] távozik, úgyhogy soha nem álltam igazán közel [a visszatéréshez.]”

Ez persze nem jelenti azt, hogy a német soha többet nem lehet a Red Bull tagja, hiszen visszavonulása után akár egyéb szerepkörben is visszatérhet az energiaitalos csapatba. „Jelenleg nem tudom, semmit sem fontolok meg. Az idő eldönti, hogy lehetséges lesz-e valamit csinálni, és lesz-e ilyen jellegű ajánlat, vagy nem. Aztán meglátjuk azt is, hogy elkezdek-e unatkozni három hónap vagy három év után. Nem tudom, majd meglátjuk” – válaszolta a felvetésre az Aston Martin veteránja.

SourceWTF1

Friss