2024. április 26. 19:37

KezdőlapF1Lángolva csapódott a falnak a Red Bull pilótája Monzában

Lángolva csapódott a falnak a Red Bull pilótája Monzában

-

Csúfos véget ért a Forma-2-es mezőny pénteki időmérő edzése a japán Ivasza Ajumunak az Olasz Nagydíjon. A Red Bull juniorprogramjának versenyzője a kvalifikáció hajrájában hibázott a Parabolica-kanyarban (hivatalosan már Alboreto-kanyar), és akkora tempóval csapódott a falnak, hogy az autója egy pillanatra kigyulladt.

Az idei Forma-2-es szezon utolsó előtti fordulóját rendezik a hétvégén a Forma-1-es Olasz Nagydíj betétfutamaként. Pénteken szokás szerint a szabadedzésre és az időmérőre került sor, utóbbi vége pedig igencsak látványosra sikeredett, de nem a szó pozitív értelmében véve. A DAMS-csapatban versenyző Ivasza Ajumu ugyanis éppen úton volt afelé, hogy javítson a korábbi idején, amikor az utolsó kanyarban megcsúszott, majd ellenkormányzás után a falnak csapódott.

A japán Red Bull-támogatott autója háttal találta el a védőfalat, amitől autója hatalmas lángcsóva kíséretében állt meg a bukótérben. A váltó szemmel láthatóan leszakadt a kocsiról, de szerencsére az anyagi káron kívül más baj nem történt. Mivel már kevesebb, mint egy perc volt hátra, a piros zászlóval félbeszakított körözést nem indították újra, a pole pozíciót a főfutamra Jack Doohan szerezte meg Liam Lawson és Marcus Armstrong előtt, míg Ivasza a bukással együtt is a hetedik lett.

Az F3 egyik bajnokesélyese is hibázott

Nem Ivasza volt az egyetlen versenyző pénteken, akinek meggyűlt a baja a Parabolicával, a Forma-3-as időmérőn ugyanis a Red Bull egy másik reménysége, az utolsó hétvégét a pontverseny második helyén állva kezdő Isack Hadjar is rontott. Ő nem törte annyira össze az autót, mint japán kollégája, az elkeseredettsége azonban jóval nagyobb volt, hiszen így csak a 16. idő érte el, míg a bajnoki éllovas Victor Martins negyedik lett.

 

 

Forrás:FIA F2

Friss