2024. április 26. 23:43

KezdőlapF1Sylvester Stallone 23 év után járt újra Forma-1-es versenyen

Sylvester Stallone 23 év után járt újra Forma-1-es versenyen

-

Legutóbb 1999-ben, F1-es témájú filmje kapcsán vendégeskedett a Forma-1-es paddockban Slyvester Stallone, akit Monzában a Red Bull látott vendégül.

Valóságos sztárparádé volt a vasárnapi Olasz Nagydíjon. Futballisták, politikusok, séfek és színészek is a helyszínről nézték meg, ahogy Max Verstappen a hetedik helyről nyer Monzában, és akadt egy híresség, aki mindezt a Red Bull vendégeként tehette meg. Ő nem más, mint a Forma-1-es versenyen legutóbb 23 éve vendégeskedő Sylvester Stallone.

A 76 esztendős akciósztár korát meghazudtoló formában jelent meg, a verseny előtt pedig Max Verstappennel, Sergio Pérezzel és Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével is elbeszélgetett, majd egy fotó erejéig a csapat szerelőivel is összeállt. Stallonét a Rocky és a Rambo-sorozat tette a filmtörténelem egyik legnagyobb akciószínészévé, miközben olyan, balul sikerült filmjei is akadtak, mint a 2001-ben megjelent Felpörgetve.

Stallone és Schumacher 1999-ben

Stallone azok után készítette el az azóta megszűnt amerikai CART-széria közegében játszódó alkotást, hogy korábban F1-es témájú filmen gondolkodott, és Bernie Ecclestone-tól, az F1 akkori vezérétől meg is vásárolta az ehhez szükséges jogokat. A filmre készülve 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben Stallone több versenyre is ellátogatott, barátja, Andy Vajna például kétszer is elhozta őt a Hungaroringre.

A film azonban végül azért nem valósult meg az eredeti formájában, mert a színész összekülönbözött Ecclestone-nal. Később úgy nyilatkozott erről, hogy  „egy bizonyos személy, aki működteti a sportágat, a saját érdekeit nézi.” Azért F1-es vonatkozása így is volt a Felpörgetve című alkotásnak, amelyben a kerekesszékes csapatfőnöktől a szupersztár németen át a feltörekvő fiatalig egytől egyig megelevenedett az 1997-es szezon, amelyben Michael Schumacher küzdött Jacques Villeneuve ellen, miközben utóbbi az autóbalesetben lerokkant Frank Williams csapatában versenyzett.

Stallone a 2022-es Olasz Nagydíjon:

Friss