2024. március 29. 08:16

KezdőlapF1Kiderült, hogy melyik Forma-1-es csapathoz szerződött az F2 bajnoka

Kiderült, hogy melyik Forma-1-es csapathoz szerződött az F2 bajnoka

-

Drugovich szombaton Monzában három futammal a vége előtt megszerezte az F2-es bajnoki címet, és ezzel felkerült egy Forma-1-es csapat radarjára.

Az Aston Martin bejelentette, hogy Felipe Drugovich csatlakozott a csapat fiatal tehetségekkel foglalkozó programjához, és hogy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon debütálhat az első szabadedzésen Lance Stroll autójával.

Drugovich, akit az Aston Martin tartalékpilótaként szerződtetett, részt vehet a szezon utáni teszteken is Abu-Dzabiban, valamint a jövő év folyamán több alkalommal is lehetőséghez jut majd, hogy a 2021-es autót vezesse.

2023-ban a csapat által kiválasztott versenyeken is jelen lesz a brazil pilóta, ahol támogatni fogja Fernando Alonsot és Lance Strollt.

Lance Stroll, Sebastian Vettel, Aston Martin, Olasz Nagydíj
Fotó: Aston Martin F1

Az Aston Martin F1 utánpótlás programjának tagjává válni fantasztikus lehetőség számomra, és csak tovább növeli a rendkívül élvezetes és sikeres 2022-es szezont” – mondta Drugovich.

„A Forma-2-ben való győzelmet régóta a lehető legjobb kiindulópontnak tekintik a Forma-1-es karrierhez, és úgy látom, hogy az AMF1-ben betöltött szerepem minden eszközt megad nekem ahhoz, hogy megtegyem ezt a döntő fontosságú következő lépést.

Számomra 2023 egy tanulási folyamat része lesz: Együtt fogok dolgozni az F1-es csapattal, de az elsődleges célom az, hogy tanuljak és fejlődjek versenyzőként. Remélem, hogy ez lehetőséget ad majd arra, hogy a jövőben a Forma-1-ben versenyezzek.

Látják a brazilban a lehetőséget

Drugovich csatlakozik az Aston Martin számára az F1-ben rendelkezésre álló tartalékpilóták köréhez, amelyhez Nico Hulkenberg is tartozik, aki a 2022-es szezon első két futamán Sebastian Vettel helyettesítését látta el.

Felipe hihetetlen tehetségről, elszántságról és következetességről tett tanúbizonyságot, hogy megnyerte az idei FIA Formula-2-es bajnokságot” – mondta Mike Krack, az Aston Martin F1 csapatfőnöke.

Mike Krack, Aston Martin
Mike Krack | Fotó: Aston Martin F1

Különösen emlékszem a májusi barcelonai fantasztikus sprint- és futamgyőzelmére, amelyek rendkívül lenyűgözőek voltak.

Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozik hozzánk a versenyzői fejlesztési programunk tagjaként, és alig várjuk, hogy novemberben Abu-Dzabiban a csapatunk tagjaként üdvözölhessük.

Az elnök is figyeli a tehetségeket

Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke úgy vélte, hogy a fiatal versenyzői program létrehozása „fantasztikus módja annak, hogy segítsük a versenyzők következő generációjának fejlődését„.

Figyeltük és csodáltuk Felipe idei sikeréhez vezető útját a Forma-2-ben, és célunk, hogy minden szükséges készséget és tapasztalatot megadjunk neki ahhoz, hogy meg tudja tenni a következő lépést a karrierjében.” – tette hozzá Stroll.

Az idő teljében az lenne a végső megerősítés, ha Forma-1-es versenyzővé válna, és csatlakozna a brazil versenyzők nagy panteonjához, mint például Emerson Fittipaldi és Ayrton Senna.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Aston Martin

Friss