back to top
2024. május 08. 19:37

KezdőlapF1Norris egyre közelebb kerül egy olyan rekordhoz, amihez nem szeretne

Norris egyre közelebb kerül egy olyan rekordhoz, amihez nem szeretne

-

A McLaren versenyzője hamarosan beállíthat egy olyan csúcsot, amelyet kifejezetten nem szeretnek a Forma-1-es pilóták.

A hónap eleji Olasz Nagydíj után, ahol a brit a hetedik helyen ért célba, Romain Grosjean elé lépett az F1-ben nagydíjgyőzelem nélkül szerzett legtöbb pont tekintetében. Karrierje alatt gyűjtött 394 pontjával már a brit a második helyen áll ezen a listán, csak Nico Hülkenberg előzi meg őt.

Hülkenberg kilenc szezonon keresztül versenyzett az F1-ben. Bár több csapatnál is megfordult, soha nem ért el dobogós helyezést. Norris, aki jelenleg negyedik F1-es szezonját tölti, 127 pontra van attól, hogy átvegye a rekordot Hulkenbergtől.

A 22 éves versenyző tavaly Oroszországban közel járt ahhoz, hogy megnyerje első F1-es futamát, mielőtt a késői esőzések miatt lecsúszott a pályáról, mivel úgy döntött, hogy a slick gumikon marad a pályán.

A lista, amelyen Norris szerepel némileg torzított, mivel a mai pontrendszer több pilótát jutalmaz a korábbi struktúrához képest magasabb pontszámmal. A brit idén négy futam kivételével minden versenyen pontot szerzett, legjobb eredménye az Emilia Romagna Nagydíjon elért harmadik helyezés volt.

A legtöbb pontot gyűjtött, de győzelem nélküli pilóták listáján az első tízben szerepel még George Russell (5.), Alexander Albon (7.), Lance Stroll (8.) és Kevin Magnussen (9.) is a jelenlegi mezőnyből.

Friss