2024. március 28. 21:47

KezdőlapF1Brutális, ahogy Leclerc megautóztatta az olasz celebeket a háromüléses Ferrarival (videó)

Brutális, ahogy Leclerc megautóztatta az olasz celebeket a háromüléses Ferrarival (videó)

-

Már a bokszból kifelé látszott, hogy Charles Leclerc nem fog finomkodni utasaival a háromüléses Ferrariban, és igyekszik megmutatni nekik, miről is szól a Forma-1. A monacói pilóta korábban az 1967-es Ferrarit is kipróbálta.

Charles Leclerc nem tétlenkedett az Olasz Nagydíj után, ugyanis Fioranóban, a Ferrari tesztpályáján volt jelenése. A monacói pilóta természetesen nem az idei autót tesztelte – hiszen az a szabályokba ütközött volna –, hanem a világverő, a 2004-es szezonban rendezett 18 versenyből 15-öt megnyerő Ferrari F2004-es alapjaira épített háromüléses szörnyetegbe pattant be, hogy megautóztasson két olasz hírességet, a monzai paddockban a Ferrarinál vendégeskedő Luis Salt és Fedezt.

Az internetes celeb és a rapper pedig aligha panaszkodhatott, hiszen Leclerc nem csak amolyan sétakocsikázásra vitte őket, miként az előbbi Instagram-posztjából ki is derül. Ehelyett a Monzában második helyen célba érő versenyző a garázsból kihajtva rögtön odalépett a V10-es motorral szerelt háromülésesnek, és azonnal a határon kezdett autózni.

Egy másik videóból az is kiderül, hogy a pálya egyik lassú kanyarjából kifelé meg is pördült, de nem zavartatta magát, hanem gyorsan egyenesbe állította az autót és már ment is tovább, ez a felvétel pedig kívülről mutatja meg, hogy Leclerc füstölő gumikkal hajtott ki a bokszból.

Spagettit is vezetett

Leclerc mostanában annak ellenére sűrűbben tűnik fel a Scuderia házi tesztpályáján, hogy az aktuális F1-es Ferrari legfeljebb évi 1-2 alkalommal, forgatási napon köröz ott. A 2019 óta a maranellóiaknál versenyző pilóta ugyanis előszeretettel ül be korábbi Ferrarikba, többek között az 1951-es 375 F1-et, a 1975-ös 312 T-t, és az 1979-es 312 T4-et is vezette már.

A Ferrari tájékoztatása szerint néhány hete pedig az 1967-es 312 F1-be ült be, hogy bejárassa azt az autót megvásároló, a Scuderiával az utolsó csavarig az eredeti állapotába felújító új tulajdonosnak, aki történelmi versenyeken tervez majd indulni vele.

És hogy hogy jön ide a spagetti? Úgy, hogy ez az autó beceneve, amit az olaszok egyik nemzeti ételére hajazó kipufogó-elrendezés ihletett. De nemcsak emiatt különleges a 410 lóerős V12-es motorral hajtott versenygép – ami egyébként mindössze néhány évvel fiatalabb, mint az 1972-ben megnyitott fioranói tesztpálya –, hanem amiatt is, hogy ez volt az első F1-es Ferrari, amelyre hátsó szárnyat szereltek.

„Örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. A jelenlegi, F1-75-ös autómból átülni a 312 F1-be olyan, mintha egy teljesen más sportágba csöppennék, noha az izgalom ugyanolyan, mit bármely másik Ferrari vezetése közben. Nagyon élveztem mindent ezzel a Spaghettivel” – idézi Leclerc-t a Ferrari hivatalos honlapja, amely videót is közzétett a bejáratásról.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss