2024. április 26. 06:33

KezdőlapF1Így tesztel az Alpine F1-es csapata a Hungaroringen (videó)

Így tesztel az Alpine F1-es csapata a Hungaroringen (videó)

-

Antonio Giovinazzi kezdte, Nyck de Vries folytatta, Jack Doohan pedig csütörtökön zárja az Alpine hungaroringi tesztjét.

Kedden megkezdődött az Alpine három napos magyarországi tesztje, amelyen a francia istálló Antonio Giovinazzit, Nyck de Vries-t és Jack Doohant ülteti be a tavalyi autójába. Az A521-es versenygéppel kedden az olasz pilóta körözött, majd szerdán a Monzában a Williams színeiben bemutatkozó holland vette át tőle a volánt, hogy csütörtökön az Alpine Forma-1-es juniorja zárja a tesztet.

Azt a tesztet, amelyet azért korántsem lehet szétlövésnek vagy felvételinek tekinteni az istálló 2023-as versenyzői ülésére vonatkozóan, hiszen ennél a három versenyzőnél többen pályáznak Fernando Alonso megüresedő helyére, és a legnagyobb esélyes itt sincs. Ő nem más, mint az Alpha Taurival szerződésben álló, ám a lelépési feltételekről már megegyező Pierre Gasly, aki minden bizonnyal az első helyen szerepel az Alpine kívánságlistáján.

A francia pilóta azonban csak abban az esetben hagyhatná el a Red Bull-családot, ha megfelelő pilótát találnak a helyére. Helmut Marko a múlt héten Grazban találkozott Nyck de Vries-szel, akit az Alpine is kiszemelt magának, de valószínűleg csak abban az esetben igazolná le, ha az alpha tauris szerződés nem jön neki össze, és ezáltal nem kaphatják meg Gasly-t.

Akinek talán a legkisebb az esélye a most tesztelők közül, az Giovinazzi, a rutin viszont mindenképpen mellette szól, és ha képes volt villantani valamit kedden, az az esélyeit is bizonyára növelhette. Ami pedig Doohant illeti, a The-Race.com szerint többen is vannak az Alpine-nál, akik szívesen látnák őt Esteban Ocon mellett jövőre. Már csak azért is, hogy legyőzze az őket a McLaren kedvéért kikosarazó Oscar Piastrit, és ezzel a franciák elégtételt vehessenek a szerintük nem valami lojális ausztrálon. Ameyi

Giovinazzi és az Alpine a teszt első napján:

 

Friss