2024. április 25. 08:34

KezdőlapF1Egy nejlonzacskó miatt nyert több mint 8 millió forintnyi dollárt két F1-es...

Egy nejlonzacskó miatt nyert több mint 8 millió forintnyi dollárt két F1-es sportfogadó

-

Óriási mákkal kaszált egy csomó pénzt két éve ezen a napon két sportfogadó, akiknek az őrült fogadása egy pályára tévedt nejlonzacskón múlt.

A 2019-es Szingapúri Nagydíjon alighanem élete fogadását kötötte az a két kanadai, sportfogadással foglalkozó férfi, akik, ha egy kicsit is értettek volna a Forma-1-hez, soha nem tettek volna arra, amivel végül több mint 30 ezer dollárt, akkori árfolyamon átszámolva 8,3 millió forintot nyertek.

A kanadai, sportfogadással kapcsolatos információkat szolgáltató Covers két alkalmazottja, Mike Poole és Brandon Dubreuil arra fogadott, hogy Kevin Magnussené lesz a versenyen a leggyorsabb kör. Annak tükrében, hogy a dán versenyző csak a 14. helyen végzett az időmérőn az autója fejlesztésével abban az évben totális zsákutcába futó Haasszal, ez igen nagy merészség volt. Hogy akkor miért fogadtak mégis Magnussenre? Azért, mert a 2018-as futamon ő futotta a leggyorsabb kört Szingapúrban.

Amennyiben Poole és Dubreuil utánanézett volna annak, hogy Magnussen miért érte el pályafutása első leggyorsabb körét a 2018-as versenyen, vélhetően nem tettek volna arra, hogy megismétli ezt, hiszen a Haas a gyatra szereplésének köszönhetően a 2018-as futamon úgy volt vele: nincs veszítenivalójuk, és kihívják a dánt a leglágyabb keverékű gumiért, ami végül nagy segítségére volt a leggyorsabb kör megfutásában.

Kevin Magnussen, Haas, Szingapúri Nagydíj, 2019
Magnussennek nem sok esélye volt megismételni a leggyorsabb kört Fotó: Haas

Dubreuil elmondása szerint 2019-ben az irodában ülve kollégája hívta fel a figyelmét arra, hogy Magnussen leggyorsabb körére 1000-szeres szorzót kínálnak, és miután megnézték a Wikipédián, hogy az addigi futamokon milyen gyengén szerepelt, mégis úgy döntöttek, hogy egyszer azért csak képes lesz ismét mindenkinél gyorsabban újra körbemenni a szingapúri pályán.

A dán az időmérőn a 14. időt érte el, amitől kicsit alábbhagyott a két férfi lelkesedése, Dubreuil pedig nem is nézte a kanadai idő szerint délelőtti versenyt. „Vasárnap reggel még azt is elfelejtettem, hogy akkor van a futam, kocsit mostam odakint, és a vigyázó szülő szerepét töltöttem be, miközben a három éves fiam és pár másik gyerek a szomszédból az utca végében futkároztak. Aztán elkezdett rezegni a telefonom.”

Mint kiderült, az éppen hisztérikus állapotba került kollégája kezdte el őt szöveges üzenetekkel bombázni, mert Magnussen megfutotta a verseny leggyorsabb körét. Miután mindketten kihordtak lábon egy-két szívinfarktust amiatt, nehogy valaki az utolsó pillanatban megdöntse a Haas pilótájának idejét, jöhetett az ünneplés.

„A nap további részét normális dolgokkal töltöttem, játszottam a gyerekekkel, elmentem édesanyám születésnapi ebédjére és a többi. Próbáltam nem a nyereményre gondolni, de természetesen csak erre tudtam. Amikor a gyerekek végre ágyba kerültek, a feleségem és én egy üveg borral ünnepeltünk. Azt mondta, hogy »ugye ennek a pénznek a nagy részét megspóroljuk?« Azt válaszoltam, hogy meg, de mi lenne, ha azért elmennénk belőle a télen egy mexikói családi utazásra? Vagy talán inkább Szingapúrba” – írta Dubreuil, aki két különböző fogadóirodánál tette meg az ezerszeres szorzót, egyszer tíz kanadai, egyszer pedig húsz amerikai dollárral. Utóbbi ráadásul nem is a saját pénze volt, hanem egy nappal korábban a fogadóiroda adta neki, mint hűséges ügyfélnek járó bónuszt.

Hogy Poole mennyit nyert, az nem derült ki a cikkből, Dubreuil csak annyit írt, hogy „sokat.”

Fotó: Brandon Dubreuil

Felül a 10 kanadai, alul a 20 amerikai dollárral megrakott tét, és az érte járó nyeremény

Na, de jöjjön a csattanó! A két férfi aznap már nem foglalkozott ezzel, de miután másnap az egész irodában a nyereményük volt a téma, utánanéztek, hogy miként is fordulhatott elő ismét az, hogy Magnussené lett a leggyorsabb kör. És miután megtudták, nem kicsit döbbentek meg, hiszen az, hogy óriási szerencséjük volt, a lehető legvisszafogottabb kifejezés.

Magnussen ugyanis a 61 körös futam 48. körében a 8., azaz pontszerző helyen haladt, és a közelében sem volt annak, hogy megfussa a leggyorsabb kört, sőt, az volt a terve, hogy elautókázik ebben a pozícióban a verseny végéig, és bebiztosítja a pontszerzést. Azonban egyszer csak elkezdett visszaesni a tempója, és sorban elkezdtek elmenni mellette a többiek. A lassulás olyan mértéket öltött, hogy az 55. körben az addig az utolsó helyen autózó Robert Kubica is megelőzte, a csapat pedig úgy döntött, nincs értelme tovább kint tartani, és kihívták a bokszba.

Kevin Magnussen, Haas, Szingapúri Nagydíj, 2019
Magnussen útban az akkor még biztosnak látszó pontszerzés felé Fotó: Haas

Az adatokon addig csak annyit láttak, hogy rengeteg leszorítóerőt veszít, és azt hitték, el van törve az első szárnya. Erről azonban szó sem volt, helyette egy nejlonzacskó volt beszorulva a bal oldali terelőlapok közé, amelyet a kiállásnál az egyik szerelő kiszedett, Magnussen pedig kapott egy friss szett lágy gumit, majd visszatért a versenybe, hogy az 58. körben 1:42.301-es időt repesztve megfussa a leggyorsabb kört. A többieknek esélye sem volt megdönteni ezt, a második legjobb időt az ekkor használt kemény gumikon autózó Valtteri Bottas érte el a Mercedesszel ugyanebben a körben 1:43.534-gyel.

Ha nincs a nejlonzacskó, Magnussen szinte biztosan pontot szerez, és nem áll ki még egyszer a bokszba, a két fogadó pedig konstatálhatta volna, hogy ez bizony nagyon nem jött be. Ehelyett életük nyereményének örülhettek.

Forrás:Cover.com

Friss