2024. március 29. 12:48

KezdőlapF1Russell elárulta, hogy melyik pályán lehet esélyes a Mercedes a futamgyőzelemre

Russell elárulta, hogy melyik pályán lehet esélyes a Mercedes a futamgyőzelemre

-

George Russell elmondta, hogy szerinte melyik helyszín lehet a legkedvezőbb csapata számára a 2022-es naptárból még hátralévő futamok közül.

Annak ellenére, hogy az idei szezonban eddig lenyűgöző 13 dobogós helyezést értek az Ezüstnyilak, a regnáló konstruktőri bajnok még nem állt a dobogó legfelső fokán.

A W13-as arról ismert, hogy a nagy leszorítóerővel rendelkező pályákon remekel, és a szezon előrehaladtával lassan felzárkóznak az élen álló Red Bullhoz és Ferrarihoz.

Az utcai pályák nem sikerültek igazán jól

Amikor a Formula1.com arról kérdezte Russellt, hogy melyik pályán van neki és a Mercedesnek a legnagyobb esélye a győzelemre, a brit így válaszolt: „Talán azt mondanám, hogy Austin. Szerintem Austin lehet az a pálya, ami jobban fekszik nekünk – de őszintén szólva nem tudom.

Szingapúr is érdekes lehet, de történelmileg ez egy olyan pálya, ahol a Mercedes mindig is egy kicsit küszködött, és tudjuk, hogy az utcai pályákon idén nem mentünk olyan jól.

Ha a Mercedes végül nem nyer nagydíjat az idei szezonban, akkor 2011 óta először fordul elő, hogy a német konstruktőr győzelem nélkül teljesít egy szezont. Russell csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton számára ez lenne pályafutása első győzelem nélküli éve.

A Ferrari lett az első számú rivális

Úgy gondolom, csapatként hatalmasat fejlődtünk, és egyre jobban megértjük az autót” – tette hozzá Russell. „Remélhetőleg ahogy továbbfejlesztjük az autót, további előnyöket tudunk kiharcolni.

A Mercedes jelenleg 35 ponttal van lemaradva a Ferrari mögött a konstruktőri bajnokságban, ami a legendás olasz versenyzői gárdát jelöli ki fő riválisuknak az utolsó hat futamra.

Russell a pilóták értékelésében Ferrari szendvicsben van. 16 ponttal vezet Carlos Sainz Jr. előtt, miközben pont ugyanennyivel, azaz 16 egységgel van lemaradva Charles Leclerc mögött.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss