2024. április 16. 08:10

KezdőlapF1Szívbemarkoló történetet osztott meg a Szuzukában 8 éve halálos balesetet szenvedett Bianchiról...

Szívbemarkoló történetet osztott meg a Szuzukában 8 éve halálos balesetet szenvedett Bianchiról volt főnöke

-

Noha már nyolc év eltelt azóta, hogy egy esős, október 5-i szuzukai vasárnapon Jules Bianchi tragikus balesetet szenvedett, majd hónapokat feküdt kómában, mielőtt 2015. július 17-én meghalt, Graeme Lowdon, a fiatal monacói pilótát akkoriban foglalkoztató Manor-istálló korábbi sportigazgatója még mindig nehéz szívvel tér vissza a Japánban található pályára, és vélhetően örökre így fog.

Lowdon manapság a Saubernél versenyző Csou Kuan-jü tanácsadójaként szokott jelen lenni a Forma-1-es paddockban, így volt ott a Szingapúri Nagydíjon is, ahol Dieter Rencken, a RacingNews365 veterán újságírója is beszélgetett vele. Lowdon pedig elmesélt egy történetet, és engedélyt adott rá, hogy Rencken megossza azt a nyilvánossággal. Íme:

„Úgy tűnik, hogy Jules apjának, Philippe-nek nincs aláírt sapjáka a fiától, mert amiket kapott, mind elosztogatta másoknak. Ezután újakat szeretett volna, és megkérte Graeme-t, hogy segítsen, ő azonban nem tudta teljesíteni a kérést” – írta Rencken.

„A következő szuzukai utazása során azonban egy bárban Graeme észrevett egy pincérnőt, aki aláírt Bianchi-sapkát viselt, és felajánlotta, hogy megveszi azt tőle. A nő nem ment bele, viszont közölte, hogy egy aláírt Lewis Hamilton sapkára hajlandó lenne elcserélni az övét. Graeme a paddockba sietett, elmagyarázta a helyzetet Lewisnak, aki aláírt egy sapkát, majd [Lowdon] visszatért a bárba, nyélbe ütötte az üzletet, és elküldte a becses darabot a gyászoló családnak.”

„Emlékszem, mekkora ereje volt a történetnek, amit Philippe mesélt nekem – idézi Lowdont Rencken. – Soha nem fogjuk efelejteni Jules-t, Philippe története pedig nagyon megragadt bennem.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss