2024. március 19. 03:01
KezdőlapF1Vettel még vissza sem vonult, de már a visszatérésen gondolkozik

Vettel még vissza sem vonult, de már a visszatérésen gondolkozik

-

A visszavonulását az idei Magyar Nagydíj előtt bejelentő, utolsó, egyben 300. Forma-1-es futamát az év végi Abu-dzabi Nagydíjon teljesítő Sebastian Vettel érdekes és némileg meglepő kijelentést tett Szuzukában.

A 2007 óta tartó F1-es pályafutása során Sebastian Vettel eddig 11 alkalommal állt rajthoz a közkedvelt pályán, négy alkalommal nyert – többek között első szuzukai fellépésén is első lett, még 2009-ben –, 2011-ben itt biztosította be második világbajnoki címét, és 2019-ből az övé a legutóbbi F1-es pole pozíció is a pályán.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján a négyszeres világbajnok elismerte, hogy ez a verseny „kicsit más érzés lesz” a többi „utolsó” futamával összehasonlítva, majd arra a kérdésre, hogy kipróbálná-e magát valamelyik japán sorozatban a jövőben, hogy így visszatérhessen Szuzukába, azt felelte: „Soha ne mondd, hogy soha.”

„Nyilvánvaló, hogy imádok vezetni, és ezen a pályán mindig nagyon elememben éreztem magam, és tele voltam szenvedéllyel. Meglátjuk, hogy a jövőben milyen autóban adódhat lehetőség. Nem tudom, talán ezek közül a srácok közül valaki beteg lesz [a Japán Nagydíj alatt] – utalt a Forma-1-es kollégáira. – Persze, nem kívánok nekik ilyesmit. De nem bánnám, ha bármikor visszajöhetnék egy versenyre Szuzukába. Ugyanakkor majd meglátjuk, hogy mit tartogat a jövő. Jelenleg nincsenek terveim, de szerintem vannak izgalmas versenyek Japánban. Nem tudom, majd meglátjuk.”

Sebastian Vettel, Red Bull, Japán Nagydíj, 2011
Vettel, amint 2011-ben megnyeri a Japán Nagydíjat, és bebiztosítja második világbajnoki címét Fotó: Ker Robertson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Kérdésre, hogy tényleg komolyan beszél-e, az Aston Marti versenyzője megerősítette, hogy abszolút. „Igen. Ha bárki szívesen szerződtet egy versenyzőt egy futamra. Biztos vagyok benne, hogy ezek a srácok nem szívesen adnák át a helyüket, de komolyan megfontolnám a dolgot.”

Mindez pedig felveti a kérdést, hogy Vettel vajon nem kapkodta-e el egy kicsit a visszavonulást, és nem fogja-e úgy érezni röviddel az utolsó F1-es futama után, hogy legszívesebben ismét a királykategóriában versenyezne.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:FIA

Friss