2022. december 03. 10:15
KezdőlapF1Schumacher nagyot bukott Szuzukában (videó)

Schumacher nagyot bukott Szuzukában (videó)

-

- Hirdetés -

Mick Schumacher balesetével, illetve Fernando Alonso elsőségével zárult a 2019 után visszatérő Japán Nagydíj első szabadedzése.

Esőben rendezték a Forma-1-es versenynaptárba három év kihagyás után visszatérő Japán Nagydíj első szabadedzését, ami azért szerencsére nem lehetetlenítette el a körözést. A tréning kezdetére az eső elállt, de azért teljes esőgumikon kezdtek a pilóták, majd az első fél óra elteltével kezdték feltenni az intermediate abroncsokat.

- Hirdetés -

Ebben az időszakban alakult ki az első szabadedzés végeredménye is, mivel az utolsó negyed órára ismét rákezdett az eső, és bár többen visszatették a rendes esőgumit, javítani már nem tudtak. Az első helyet Fernando Alonso kaparintotta meg 1:42.248-as idővel Carlos Sainz (1:42.563) és Charles Leclerc (1:42.634) előtt. Utánuk Ocon, Magnussen, Verstappen, Schumacher, Norris, Bottas és Pérez volt az első tíz sorrendje, míg Lewis Hamilton csak a 13., George Russell pedig a 18. helyen zárt.

Az esős pálya többeket is megtréfált, többek között a két Ferrari-pilótának is volt kicsúszása, de senki nem járt olyan rosszul, mint Mick Schumacher, akinek az edzés leintése után sikerült összetörnie a Haast.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

A pilótáknak Szuzukában is lehetősége van az idő leteltét követően felsorakozni a célegyenesben, hogy próbarajtot végezzenek. A német pilóta is megtette ezt, majd értelemszerűen meg kellett (volna) tegyen egy teljes kört, hogy visszatérjen a bokszba. Ám a szerelőiig már nem jutott el, a Dunlop-kanyarban ugyanis hirtelen kitört az autójának a hátulja, Schumacher pedig pörögve orral a falnak csapódott.

„Hatalmas vízátfolyásra futottam” – közölte a csapattal, majd bocsánatot kért, mielőtt kiszállt a Haasból.

Rakétaként szalagkorlátba csapódó Toyota, autójukat rommá törő világbajnokok – Szuzuka kegyetlen arca

Schumacher számára a lehető legrosszabbkor jött ez a baleset (persze, mikor jön jól), hiszen továbbra is bizonytalan a jövője a Forma-1-ben, egy újabb autótörés (eleve a szezon eleji két hatalmas balesete miatt került nehéz helyzetbe) pedig biztosan nem segíti meggyőzni a Haast, hogy hosszabbítsák meg a szerződését.

„Nem segített, hogy nagyon lehűltek a gumik a próbarajt után, de szerintem inkább az okozta, hogy volt előttem egy autó, ami rengeteg vízpermetet szórt a levegőbe, ezért nem igazán láttam, hogy hova pozícionáljam az autót. Mindennek tetejébe pedig egy olyan üzemmódban haladtam, amivel próbáltunk a lehető legtöbbet tanulni, hogy a megfelelő beállításokat alkalmazzuk a versenyre” – nyilatkozta utólag Schumacher.

„Közben az ember igyekszik kiismerni a pályát is, én nyilván először vezetek itt, próbálja megnézni, hogy hol vannak a tócsák, mert ez minden pályán nagyon más. Sajnos itt a víz eléggé összegyűlik bizonyos helyeken, amit meg kell érteni. Ha két méterrel arrébb csúsztam volna meg, valószínűleg csak csinálok egy 360 fokos piruettet, és továbbmegyek. Ezek a dolgok okkal történnek. Most nem tudom, hogy mi az oka, de talán tíz év múlva már tudni fogom.”

Videón a bukás:

Friss