2024. április 27. 07:00

KezdőlapF1Ilyet még biztosan nem látott: videón Vettel és Alonso szürreális befutója

Ilyet még biztosan nem látott: videón Vettel és Alonso szürreális befutója

-

A televíziós közvetítésből teljesen kimaradt, de egy nézői videó és az F1 által kiadott belső kamerás felvételek segítségével most átélhetjük Sebastian Vettel és Fernando Alonso elképesztően szoros befutóját.

Mindössze 11 ezredmásodperc döntött a Japán Nagydíjon a 6. helyen célba érő Sebastian Vettel, és az őt az utolsó két körre sokkal frissebb gumikon ismét utolérő Fernando Alonso között. A spanyol pilóta a célegyenes előtti sikánban bevetődött a négyszeres világbajnok mellé, és egy kicsit a pályáról is lekergette a németet. A két veterán ezután egymás mellett fordult rá a célegyenesre, majd annak ellenére, hogy Alonso volt előrébb, a jobb kigyorsításának köszönhetően csak centikkel ugyan, de Vettel szelte át előbb a cévonalat.

Mindez így nézett ki a lelátóról:

Az F1 által kiadott videó Alonso sisakkamerájából, illetve az Aston Martin Vettel sisakját szemből mutató kameraállásból mutatja párhuzamosan a történteket, így remekül látszik, ahogy a két világbajnok folyamatosan figyeli a tükröket és egymást. Külön érdemes megnézni, hogy Vettel miként vette észre az utolsó pillanatban a mellé bevetődő Alpine-t.

A feszültséget fokozandó még a csapatrádiót is hallhatjuk: mérnökük mindkettejüket figyelmeztette, hogy ez az utolsó kör, és, hogy nyugodtan használják az erőforrás teljes erejét felszabadító gombot. „Megvan” – szólt a rádióba Vettel, miután hajszállal Alonso előtt szelte át a célvonalat (a spanyol kameraképének bal sarkát érdemes figyelni), mire mérnöke azzal felelt: „Te gyönyörűség!”

Íme a videó:

Friss