2024. április 19. 19:55

KezdőlapF11972 és 74 világbajnokának unokája is autóba ül a Mexikói és Abu-dzabi...

1972 és 74 világbajnokának unokája is autóba ül a Mexikói és Abu-dzabi Nagydíjon

-

Pietro Fittipaldi, az 1972-es és 74-es Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája 2020 után ismét hivatalos versenyhétvégén kap lehetőséget a Haas-istállótól.

A Haas F1-es csapata bejelentette, hogy a Mexikói és az Abu-dzabi Nagydíjon teszt- és tartalékpilótája, Pietro Fittipaldi fogja vezetni az egyik autóját a pénteki első szabadedzésen. A 26 esztendős brazil legutóbb a szezon előtti teszten ült a Haas VF-22-esben, előtte pedig tavaly év végén, az abu-dzabi gumiteszten vezette a 2019-es, a Pirelli 22 colos felnire szerelt abroncsainak teszteléséhez átalakított autót.

Pietro Fittipaldi, Haas, Szingapúri Nagydíj
A csapat tartalékjaként Fittipaldi az eddigi versenyhétvégéken is ott volt Fotó: Andy Hone / LAT Images

Fittipaldi már két Forma-1-es versenyen is indult, hiszen a 2020-as szezon végén ő helyettesítette a Bahreini Nagydíjon hatalmasat bukó és égési sérüléseket szenvedő Romain Grosjean-t, most pedig azért ül autóba, mert minden istállónak kötelező a szezon során két alkalommal olyan fiatalt szerepeltetnie az első szabadedzésen, aki még nem vett részt kettőnél több Forma-1-es versenyen. Fittipaldi még éppen, hogy megfelel ennek a kritériumnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra lehetőséget tudunk adni Pietrónak a VF-22-es volánja mögött Mexikóban és Abu-Dzabiban. Pietro, mint mindig, remek munkát végzett nekünk az előszezoni teszten, amikor Bahreinben először vezethette az idei autót. Tudom, hogy nagyon várja már, hogy ismét így tehessen, mi pedig örömmel adunk neki lehetőséget ezeken az edzéseken” – nyilatkozta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

Fittpaldi Mexikóban Kevin Magnussen, Abu-Dzabiban pedig Mick Schumacher autóját fogja átvenni az első edzésre, azaz előbbi versenyen a dánnak, utóbbin pedig a német pilótának lesz nehezebb felkészülnie a futamra és az időmérőre.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss