2024. április 26. 18:03

KezdőlapF1Verstappen világbajnok autót vezetett, de nem a sajátját (videó)

Verstappen világbajnok autót vezetett, de nem a sajátját (videó)

-

A Renault 2,4 literes V8-asának üvöltését is hallgathatták ma az imolai lakosok, az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen, illetve David Coulthard előadásában.

Ahelyett, hogy kiélvezné a Japán Nagydíjon négy nappal ezelőtt bebiztosított második világbajnoki címét, Max Verstappen nem tud elszakadni az F1-es pilótafülkétől. De nem a saját idei versenygépét nyüstöli, hanem Sebastian Vettel 2013-as világbajnok autóját, a Red Bull RB9-est.

A holland pilóta a Motorsport.com olasz kiadásának tájékoztatása szerint ma Imolában tartózkodik David Coulthard-al, az Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrarin, amelyet a Red Bull már jóval azelőtt lefoglalt filmforgatás céljából, hogy Verstappen Szuzukában megnyerte második világbajnoki címét.

A friss világbajnok és a skót veterán a Red Bull idei festését felöltő RB9-es, valamint GT-autók, egészen pontosan egy Porsche, egy Lamborghini és egy Honda társaságában filmezett. Reggel először Coulthard körözött Vettel világbajnok autójával, majd dél körül helikopterrel Verstappen is megérkezett a pályára.

Hogy pontosan milyen, promóciós célokra készülő filmet forgatnak, azt egyelőre nem tudni, de az olasz Motorsport szerint a forgatásnak nincs köze Verstappen második vb-címének megnyeréséhez.

Videók a filmes napról:

 

Friss