2024. március 29. 08:51

KezdőlapF1Alonso után egy 51 éves spanyol veteránt is szerződtetett az Aston Martin

Alonso után egy 51 éves spanyol veteránt is szerződtetett az Aston Martin

-

Fernando Alonso után egy másik spanyol veteránnal erősített az Aston Martin. Az F1-ben 1999 és 2012 között 104 versenyen rajthoz álló Pedro de la Rosa márkanagykövetként érkezik a silverstone-i gárdához.

Mostantól a Forma-1-ben az Arrows, a Jaguar, a McLaren, a Sauber és a HRT színeiben versenyző, aktív évei után a Ferrarit fejlesztőpilótaként segítő Pedro de la Rosa lesz az Aston Martin márkanagykövete. Az újonnan létrehozott szerepkörben a spanyol veterán kommunikációs, PR, marketing és média feladatokat fog ellátni a brit márkát képviselve, illetve tapasztalatát az idén létrehozott pilótaprogramban is kamatoztatni fogja. Ebben a szerepkörében a juniorok kiválasztása, képzése és fejlesztése lesz a feladata.

Az biztos, hogy az 51 esztendős expilótának van miből merítenie, hiszen 104 F1-es futama mellett tesztpilótaként több mint 100 ezer kilométert tett meg Forma-1-es autóval. Legjobb eredménye versenyen a 2006-os Magyar Nagydíjon elért második helyezés a McLaren színeiben.

De la Rosa csatlakozása az Aston Martinhoz azt is jelenti, hogy ismét együtt dolgozhat majd Fernando Alonsóval (ki tudja, talán Alonso keze is benne van az érkezésében).

„Már most sok embert ismerek a csapatban, Fernandóval pedig sokat dolgoztam együtt a McLarennél és a Ferrarinál töltött időszakomban. Várom, hogy mindenkit megismerjek a szervezeten belül – olvashatók de la Rosa szavai az Aston Martin közleményében

„Támaszkodni fogok a tapasztalatomra és a szakértelmemre, hogy segítsem a csapatot növekedni és továbbfejlődni a 2023-as szezon előtt szerzett lendület segítségével, különös tekintettel az üzlet marketing és kereskedelmi oldalának támogatására.”

Pedro de la Rosa, Mark Webber, Fernando Alonso, Magyar Nagydíj, 2014
De la Rosa, Mark Webber és Fernando Alonso a 2014-es Magyar Nagydíjon Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

„Világos számomra, hogy hatalmas potenciál lakozik az AMF1-ben, a briliáns technikai vezetők és vállalati partnerek kinevezése, valamint Fernando jövő évi érkezése pedig tovább erősíti a csapat erőforrásait és siker iránti elszántságát. Miként azt gondolhatják, már várom, hogy Fernandóval, régi barátommal és honfitársammal, és persze a tehetséges, minden junior kategóriát megnyerő Lance Stroll-lal dolgozhassak. Ez a tökéletes időpont arra, hogy csatlakozzam a csapathoz, és keményen fogok dolgozni, hogy biztosítsuk, minden lehetőséget maximalizálunk, és közösen építjük az izgalmas jövőt” – nyilatkozta de la Rosa.

„Pedro de la Rose kinevezése szintén mutatja az eltökéltségünket arra, hogy a Forma-1-es csapatunk minden elemét megerősítsük – köszöntötte a spanyolt Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke. – Pedro központi szerepet fog betölteni a csapat nagyköveteként, hogy javítsunk a partnereinkkel folytatott közös munkán, kapcsolatba kerüljünk a médiával és a szurkolókkal, valamint elindítsuk az új pilótaprogramunkat. A Forma-1-ben senki sem kérdőjelezi meg Pedro páratlan tapasztalatát és szakértelmét. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy nem csak a szerepkörében foglaltakban fog tudni segíteni nekünk, hanem új módokat is talál majd erre. Nagyszerű hozzáadott értéket képvisel a csapatunkban.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss