2024. április 24. 21:59

KezdőlapF1Michael Masi visszatért a paddockba az abu-dzabi botrány után

Michael Masi visszatért a paddockba az abu-dzabi botrány után

-

Michael Masi a múlt hétvégén mutatkozott először új szerepkörében azután, hogy az FIA az év elején leváltotta őt a Forma-1 versenyigazgatói posztjáról.

Michael Masi neve alighanem örökre beleégett a Forma-1-es drukkerek emlékezetébe, hiszen az ausztrál szakember volt az, aki a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon a szabályok rugalmas alkalmazásával lehetővé tette, hogy Max Verstappen az utolsó pillanatban kiénekelje a sajtot Lewis Hamilton szájából, és világbajnok legyen.

Masi végül belebukott a versenyt követő botrányba, és elveszítette a versenyigazgatói pozíciót, később pedig az FIA-val is szakított, és hazautazott Ausztráliába, hogy a családjával legyen. A motorsporttól azonban nem szakadt el, szeptemberben pedig kinevezték az ausztrál Supercars-bajnokság bizottságának elnökévé, azaz visszatért abba a sorozatba, amelyben már korábban is dolgozott, akkor helyettes versenyigazgatóként.

A nem mellesleg a Dél-Ausztrál Motorsport Tanács nyolcfős testületébe is beválasztott sporttisztviselő a Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjén rendezett Bathurst 1000-es versenyen pedig újra feltűnt a paddockban, és a helyszínen követte végig a legendás eseményt.

Masi a háttérből figyelt

„Kedvelem Michaelt, a rajongója voltam a Forma-1-ben. Sajnálatos, ami vele történt, szerintem nagyon jó versenyigazgató és vérbeli versenyző. Örülök, hogy a Supercars-ban van, mert szerintem értéket ad a sorozathoz” – nyilatkozta a Speedcafe-nak Zak Brown, McLaren Bathurst 1000-est szintén a helyszínről követő vezérigazgatója.

Masi nem egészen egy héttel később pedig már a motorversenyzés királykategóriájának, a MotoGP-nek az ausztráliai hétvégéjén tett látogatást Phillip Islanden, kihasználva, hogy a világ legjobb motorosai a szülőhazájában versenyeznek.

A MotoGP-közvetítésben még mindig az F1 korábbi versenyigazgatójaként hivatkoztak rá:

Honfitársával, a kétszeres világbajnok Casey Stonerrel:

 

Friss