2024. április 18. 21:14

KezdőlapF1Forradalmi megoldás: a motorsportban soha nem látott újítást vezet be a McLaren

Forradalmi megoldás: a motorsportban soha nem látott újítást vezet be a McLaren

-

Amennyiben elterjed, alapjaiban változtathatja meg az F1 és a teljes motorsport-szponzorációt az az újítás, amelyet a McLaren az USA Nagydíj pénteki szabadedzésein fog először használni. 

A McLaren az utóbbi években rendre az élen jár a marketingmegoldások terén, most pedig nagy dobásra készül. Az akár az F1-es szponzoráció jövőjét a feje tetejére állítani képes újítást az USA Nagydíj pénteki edzésein próbálja ki először a csapat. Hogy miről van szó? Az istálló a pilótafülke két oldalán kijelzőket helyez el, amelyeknek köszönhetően akár menet közben változtatható az aktuálisan rajtuk szereplő szponzorlogó vagy felirat.

A fedélzeti kamerák számára kiemelt helyen levő panelek a brit Seamless Digital-lal közösen fejlesztették ki, és egyelőre az idei szezon utolsó négy versenyének pénteki edzésein lesznek használatban.

McLaren, Seamless Digital
A panelek a pilótafülke két oldalán helyezkednek el Fotó: McLaren

A motorsportoban még senki nem próbálkozott ilyesmivel, a McLaren tehát úttörőnek számít, és a céggel kötött megállapodás értelmében nemcsak az F1-ben, hanem más motorsport-tevékenységeikben is bevethetik a dinamikusan változó paneleket, amelyek fejlesztése évek óta zajlik, de csak most jutottak el a technológiával oda, hogy egy F1-es autón is kipróbálhassák, és ne legyen például túlságosan nehéz az elem.

Forradalmat hozhat

Noha ez még csak egy apró lépés, ám Louise McEwan, a McLaren márka és marketingigazgatója szerint annál fontosabb, ami hosszú távon forradalmasíthatja a szponzorációt a motorsportban.

„Örülünk, ohgy a Seamless Digital-lal együtt dolgozva bemutathatjuk az egyik legizgalmasabb innovációt a digitális reklámozás technológiájában. Az, hogy képesek vagyunk különböző márkák megjelenését rotálni az autóinkon, alapjaiban változtatja meg a szponzorációt, és kíváncsian várjuk, hogy milyen hatása lesz ennek a szélesebb iparra.”

Így működik

Mark Turner, a Seamless Digital alapítója és vezérigazgatója úgy véli, a motorsport-marketing jövőjét láthatjuk most, és az, hogy valós időben változhatnak a szponzorfeliratok egy autón, nagyobb rugalmasságot és értéket ad majd a csapatoknak és partnereiknek. „A technológiánk több kreatív lehetőséget kínál a márkáknak az adott helyzetben releváns üzenetek közvetítésére. A McLaren személyében megtaláltuk a tökéletes partnert, amely osztozik az ambíciónkban és az innovációra törekvésben, és a szakít a hagyományokkal, mint a technológiai terület úttörője.”

Turner hozzátette, hogy azzal, hogy a technológiájuk egy F1-es autón is működik, egyből a legnehezebb akadályt ugrották meg, és a jövőben nemcsak a motorsportban, hanem a golfban, más amerikai sportokban, és végül szélesebb körben is elterjedhet ez a fajta reklámozási forma.

A McLaren ráadásul egy sisakot is bemutatott, amelyen ugyanilyen, változtatható panel van. Hogy ezt valamelyik pilóta viselni fogja-e a pénteki edzéseken, vagy csak bemutató darab, az egyelőre nem világos. Íme:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:McLaren.com

Friss