back to top
2024. szeptember 20. 05:48

KezdőlapF1Leclerc már az időmérő előtt elbukta minden esélyét az austini pole-ra

Leclerc már az időmérő előtt elbukta minden esélyét az austini pole-ra

-

Max Verstappen elsőségével zárult az USA Nagydíj harmadik szabadedzése, amelye Charles Leclerc hiába lett második, nem dédelgethet pole pozíciós álmokat a futamra.

A harmadik szabadedzéssel folytatódott a 2022-es USA Nagydíj programja, egyúttal teljessé vált, hogy amennyiben nem történik valami váratlan, kik kezdik büntetéssel a vasárnapi futamot. Pénteken már biztossá vált, hogy Sergio Pérez és Csou Kuan-jü is 5-5 helyes hátrasorolást kap motorcsere miatt, szombaton pedig csatlakozott hozzájuk Fernando Alonso és Charles Leclerc, utóbbi ráadásul 5 helyett 10 rajtkockás hátrasorolást kapott, mert a belső égésű motorja mellett turbót is cserélt a Ferrari az autójában.

Mindez ugyanakkor nem akadályozta meg a monacói pilótát abban, hogy megszerezze a második helyet Max Verstappen mögött a harmadik szabadedzésen, 32 századdal elmaradva az 1:35.825-ös idejét az edzés legvégén repesztő hollandtól.

Leclerc mögött Sainz, Pérez, Hamilton, Alonso, Russell, Vettel, Stroll és Gasly tette ki az első tízet a továbbra is kifogástalan, de egy kissé szeles időjárási körülményeket biztosító Circuit of the Americas-on, amely ezúttal is úton-útfélen megtréfálta a pilótákat, így még ha nagyobb hibát nem is, kisebb megingásokat és pályaelhagyásokat bőven láttunk.

Az istállók a teljes egészében a Pirelli 2023-as gumijainak tesztelésére szentelt második szabadedzés miatt a versenyre is igyekeztek készülni a szombati gyakorláson, és bőséggel tettek meg megtankolt autós etapokat. Legalábbis, akinek volt mivel, ugyanis Leclerc-t, Lando Norrist, Mick Schumachert és Cso Kuan-jüt is műszaki problémák hátráltatták. A legrosszabbul a kínai pilóta járt, mivel csak 3 kört tett meg az egész edzésen, így értelemszerűen csak az utolsó hely lett az övé

Az USA Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye

Friss