2024. március 28. 14:04

KezdőlapF1Schumacher reagált az őt kritizáló Haas-főnök szavaira

Schumacher reagált az őt kritizáló Haas-főnök szavaira

-

Mick Schumacher diplomatikusan válaszolt Gene Haas kritikájára, majd a jövőjét firtató kérdésekre is felelt.

Egyre vékonyodik a jég Mick Schumacher lába alatt. A 23 esztendős versenyző jövőjéről nem sok jót ígér, hogy Gene Haas, a Haas F1-es istálló tulajdonosa nemrég kijelentette: bár nagy potenciál van Schumacherben, egy vagyonba kerül a csapatnak, mivel annyiszor töri össze az autót.

Noha az amerikai üzletember hangsúlyozta, hogy a lehető legtöbb időt meg akarják adni Schumachernek a bizonyításra, ez a gyakorlatban pontszerző helyezéseket jelent. A jelenlegi Haasszal ez igencsak nehéz feladat lesz, így sokan már Schumacher veterán honfitársát, Nico Hülkenberget látják jövőre Kevin Magnussen csapattársaként. „Beszéltem vele, régóta ismerem, és most beszélünk, de semmi sincs még eldöntve” – erősítette meg Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a német RTL-nek, hogy egyeztetnek Hülkenberggel.

A Haas végre kimondta: ezt kell tennie Schumachernek, különben repülni fog

Na de mit szól Schumacher ahhoz, hogy Gene Haas nyíltan kritizálta? „Gene a főnököm, és minden joga megvan, hogy ilyesmit mondjon. Semmi olyasmit nem mondott, amit ne tudtunk volna eddig. Amit mondott, világos, és valóban ez volt a helyzet, úgyhogy elfogadom. A célunk pedig természetesen az, hogy pontokat szerezzünk” – nyilatkozta diplomatikusan a német Sky-nak.

Ami Schumacher jövőjét illeti, a Williams csapatfőnökének Austinban elhintett félmondata arra utal, hogy a grove-i istálló szombaton bejelenti, hogy F2-es juniorja, Logan Sargeant lesz 2023-ban Alex Albon csapattársa, Schumachernek így a Haas maradt az egyetlen opciója. „Kapcsolatban vagyunk és továbbra is beszélünk. Nem akarunk nyomást helyezni senkire, a csapat sem akar rám. Természetes módon fog megtörténni. Jól érzem magam ott, ahol vagyok. Ami az életemet illeti, a versenyzést választottam a hivatásomnak, az pedig mindig is nyomással járt. Szerintem valószínűleg nyomás alatt teljesítek jobban” – nyilatkozta.

Steiner pedig hozzátette, hogy egyelőre bármi lehet. „Őszintén szólva továbbra is 50-50. Semmi sincs még eldöntve. Austin és Mexikó között természetesen nem fogunk döntést hozni, mert egyszerűen nincs rá idő. A következő alkalom a Mexikó utáni hét, mert akkor nem lesz verseny, és több időnk lesz ezzel foglalkozni.”

Günther Steiner, Haas, USA Nagydíj
Steiner is pontszerzést vár Schumachertől Fotó: Andy Hone / LAT Images

Csapattársa szerint megérdemelné, hogy maradjon

Noha Gene Haas szerint Schumacher sokba kerül nekik, azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy a három idei nagy balesetéből kettő még a szezon elején történt, és Schumacher a Kanadai Nagydíjtól kezdve látványos formajavuláson ment át, ami nemcsak a balesetek mérséklődésében, de az eredmények javulásában is megmutatkozott.

Mindezt pedig Kevin Magnussen – akivel egyébként kifejezetten jóban van a német – is látja. A dán pilóta úgy véli, Schumachernek helye van a Forma-1-ben.

„Először is, nincs semmilyen befolyásom arra, hogy mi történik a pilótákkal, úgyhogy ez teljes mértékben független tőlem. D ha csak Micket nézem, igazán sokat fejlődött az év során. Talán kezdetben nem igazán feküdt neki az autó, és egy kicsit hiányzott a magabiztossága, de igazán visszanyerte azt, az utóbbi időben pedig nagyon nehéz őt legyőzni. Azzal, ahogy most vezet, egyértelműen megérdemel egy helyet a rajtrácson. De még egyszer mondom, ez egyáltalán nem rajtam múlik, úgyhogy csak minden jót kívánhatok neki.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss