back to top
2024. május 08. 06:58

KezdőlapF1Tragikusan fiatalon hunyt el a volt csapattag - a Haas után a...

Tragikusan fiatalon hunyt el a volt csapattag – a Haas után a Mercedes is gyászol

-

Mindössze 26 éves korában elhunyt egykori mérnökére emlékezik a Mercedes F1-es csapata a Mexikói Nagydíjon, egy héttel azután, hogy a Haas volt szerelője előtt tisztelgett hasonló gesztussal.

Múlt héten a Haas, ezen a héten pedig a Mercedes jelentette be, hogy elveszítette egy csapattagját. A brackley-i istálló esetében egy volt csapattagról, a mindössze 26 évesen elhunyt Anthony Lane-ről van szó, akinek haláláról a múlt héten értesült az istálló. A Mexikói Nagydíjon Lewis Hamilton és George Russell autója is a nevét hordozza majd.

„Múlt hétvégén sajnálatos módon elveszítettük kollégánkat és barátunkat, Anthony Lane-t. Anthony a Mercedes-AMG HPP (a Mercedes motorrészlege – a szerk.) tehetséges, fiatal gépészmérnöke 2019-ben csatlakozott a családunkhoz a diploma megszerzése után. Az autó ezen a hétvégén a nevét hordozza a tiszteletére.”

Lane 2019-től 2021-ig volt a Mercedes tagja, de ez alatt a három év alatt is jelentős mértékben hozzájárult a csapat sikereihez.

A Haas az USA Nagydíjon gyászolt

Nemcsak a Mercedes, hanem a Haas is elveszített nemrég egy csapattagot. A mindössze 31 esztendős Harvey Cook a rákkal folytatott hosszas küzdelem után hunyt el, haláláról a csapat az austini versenyhétvégét megelőző csütörtökön értesült. Emlékére a csapattagok egész hétvégén fekete karszalagot viseltek, az autó orrán pedig – akárcsak most a Mercedesen – megjelent az istállóhoz ugyancsak 2019-ben csatlakozó, ott először szerelőként dolgozó, majd a betegsége megjelenése után a gyárba áthelyezett csapattag neve.

„Barátunk és kollégánk, Harvey Cook emlékére, aki tegnap hunyt el” – írta az istálló a Twitteren, egy nappal kollégájuk elvesztése után.

Friss