2024. április 18. 08:47

KezdőlapF1Nem mindennapi történetet mesélt egy pályabíró Vettelről

Nem mindennapi történetet mesélt egy pályabíró Vettelről

-

Sebastian Vettel idejét nem sajnálva tette emlékezetessé több mint 50 szurkoló napját az USA Nagydíjon.

Sebastian Vettelről rendszerint előkerülnek olyan sztorik, amelyekhez hasonló más versenyzőkről nem, vagy csak nagyon ritkán. A négyszeres világbajnok hétről hétre bizonyítja, hogy nem csak az F1 történetének egyik legjobbja, hanem különleges ember is, aki nemcsak magával, hanem másokkal is törődik.

A legújabb, ezt megmutató történetet egy pályabíró osztotta meg, aki az USA Nagydíj szombati napjának végén saját szemével látta, hogy az Aston Martin versenyzője még a nap végén is készséggel a rajongók rendelkezésére állt ahelyett, hogy visszasietett volna a hotelba.

„Azt akarom, hogy az emberek ismerjék ezt a sztorit Sebbel. 5-6 éve dolgozom pályabíróként Forma-1-es futamokon, és mindig is azt mondtam, hogy tapasztalataim alapján ő a legkedvesebb fickó a mezőnyben (utána jön Charles és Max)” – írta a Drew névre hallható pályabíró Vettel egyik twitteres rajongói oldalának küldött üzenetében.

„Szombat este a pályán a barátomat vártam, hogy aláírassa a ferraris cipőjét, Seb pedig éppen akkor hagyta el a pályát. Megrohanták a drukkerek, ő pedig kedvesen megkért mindenkit, hogy álljanak egy sorba. Ezután pedig 20 percen át ült ott, amíg minden egyes drukkerrel nem csinált közös képest és/vagy adott neki aláírást. Soha egyetlen pilótától sem láttam ilyesmit. Feláldozott 20 percet az estélyéből, és több mint 50 szurkolót az év pillanatával ajándékozott meg. Hatalmas tapssal és üdvrivalgással engedték az útjára. Bravo Seb!”

Mateschitz-re is szép gesztussal emlékezik

A Mexikói Nagydíj még el sem kezdődött, de Vettel ismét bizonyságot tett a jelleméről, megmutatta ugyanis, hogy ezen a hétvégén a pályafutása korai szakaszában használt, klasszikus Red Bull-mintázatú sisakkal áll rajthoz a múlt hét szombaton elhunyt Dietrich Mateschitz emlékére, a bukó oldalán Danke Didi! felirattal.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss