back to top
2024. május 19. 01:36

KezdőlapF1Hamilton pankrátornak állt, és a testével vágott földhöz egy maszkos mexikóit (videó)

Hamilton pankrátornak állt, és a testével vágott földhöz egy maszkos mexikóit (videó)

-

Mexikóban hatalmas hagyománya van a pankrációnak, amibe hét éve a harmadik világbajnoki címét néhány nappal korábban bebiztosító Lewis Hamilton is belekóstolt.

Hét évvel ezelőtt ilyenkor a Forma-1 mezőnye nagy várakozással készült a Mexikói Nagydíj visszatérésére. A 23 éves szünet után megrendezett versenyt hatalmas érdeklődés övezte még úgy is, hogy Lewis Hamilton néhány nappal azelőtt biztosította be harmadik világbajnoki címét, így Mexikóban már nem volt miért izgulni.

Hogy az akkor 30 esztendős brit sem izgult, mi sem mutatja jobban, minthogy a futam előtt szerdán részt vett egy hamisítatlan Lucha Librén, avagy mexikói birkózó eseményen, hogy profi luchadorokkal, azaz maszkos mexikói pankrátorokkal „mérkőzzön meg.” A promóciós célokból szervezett eseményt a Puma hozta tető alá.

Az újdonsült világbajnok természetesen csak vendégszerepelt egy kicsit, és nem élesben birkózott, de így is bemutatott egy előre megbeszélt figurát a Místico nevű pankrátoron, amely során a kötélről lendületet véve a testével vitte földre a birkózósztárt.

A mutatvány:

A nézőtérről így nézett ki mindez:

„Láttam ilyesmit a TV-ben, filmekben, de hogy én is a ringben legyek, az elég klassz. Egy nagyon egyszerű mozdulatsort akartak, de én igazából ki akartam próbálni. Remélhetőleg mindenkinek tetszettek a birkózó mozdulataim. Talán, miután visszavonultam, visszatérek” – nyilatkozta akkor Hamilton, aki gyerekként egyébként karatézni kezdett, hogy meg tudja védeni magát az iskolai zaklatókkal szemben.

Ami az első 21. századi Mexikói Nagydíjat illeti, Hamiltonnak nem jött össze a győzelem, de kevesebb mint két másodperccel ért csak célba a futamot megnyerő csapattársa, Nico Rosberg mögött.

Friss