2024. április 20. 13:28

KezdőlapF1Verstappent megkergette a Mercedes, de a végén simán nyerte az időmérőt a...

Verstappent megkergette a Mercedes, de a végén simán nyerte az időmérőt a holland

-

Max Verstappen rajtolhat az első helyről a vasárnapi Mexikói Nagydíjon, miután legyőzte az őt igencsak szorongató Mercedeseket. A második helyet George Russell, a harmadikat Lewis Hamilton szerezte meg, míg a két Ferrari csak az 5. és a 7. pozíciót kaparintotta meg, Charles Leclerc-t pedig még Valtteri Bottas is megelőzte az Alfa Romeóval.

Max Verstappen elsőségét hozta a Mexikói Nagydíj időmérő edzése, noha a Q1-ben és a Q2-ben is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. A Q3-at is jól kezdte a hétszeres világbajnok, hiszen csak 147 ezreddel maradt el a holland 1:17.947-es körétől (Russell még ennél is gyorsabb volt, és csak 132 ezredet kapott), de a hármas kanyar levágásáért törölték az idejét.

A hajrára így Verstappen fordulhatott rá az első helyen Russell, Pérez, Sainz, Bottas, Leclerc, Norris, Ocon, Alonso és Hamilton előtt. Akárcsak az első Q3-as körök során, ezúttal is Sergio Pérez érkezett a leghamarabb, és bár javított az idején, előrelépni nem tudott.

Őt a két Ferrari-pilóta követte, akik közül Carlos Sainz javítani sem tudott, és bár Leclerc igen, így sem volt veszélyes a pole pozícióra. Ezt követően minden szem a két Mercedesre és Verstappenre szegeződött. Elsőként a holland futott be, és 1:17.775-re javított, aminél Hamilton csak 309 ezreddel rosszabbat tudott, és még Russellt sem győzte le, aki elveszítette az utolsó körét, miután szélesre futott a 12-es kanyarban. A fiatalabbik brit láthatóan frusztrált és dühös volt, mert úgy érezte, hogy a hiba nélkül elkaphatta volna Verstappent.

Az időmérő edzés kellemes meglepetését a Leclerc elé besoroló Valtteri Bottas szolgáltatta az Alfa Romeóval, és miután a Q1-ben és a Q2-be is a legjobb hatban zárt, a hatodik rajtkockát kaparintotta meg a futamra.

Ami a mezőny hátsóbb régióit illeti, Leclerc mögött Norris, Alonso és Ocon tette teljessé az első tízet, míg a Q2-ben éppen, hogy kieső Daniel Ricciardo indulhat majd a 11. rajtkockából. Őt Csou Kuan-jü, Cunoda Juki, Pierre Gasly, és Mick Schumacher követi.

Schumacher a Q1-ben hasonlóan járt, mint Hamilton, azaz pályalevágásért elvettek tőle egy kört, amivel a 7. helyen juthatott volna be a Q2-be. Így viszont ugyanazon a gumiszetten újra kellett próbálkoznia, az újabb ideje azonban már nem volt elég a továbbjutáshoz, ráadásul pont az a Kevin Magnussen végzett előle, aki 5 helyes rajtbüntetése miatt végül így is csak a 20. helyről rajtolhat.

Schumacher után a péntekhez képest rejtélyes módon visszaeső Aston Martinok következtek Vettel-Stroll sorrendben, majd Alex Albon és Nicholas Latifi zárta a sort a két Williamsben.

A Mexikói Nagydíj időmérő edzésének végeredménye


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss