2024. április 19. 14:44

KezdőlapF1Alonso és Ricciardo is elképedt az őrült NASCAR-os soha nem látott manőverén...

Alonso és Ricciardo is elképedt az őrült NASCAR-os soha nem látott manőverén (videó)

-

Az F1-es mezőnyből eddig meglepően kevesen reagáltak Ross Chastain NASCAR versenyző soha korábban nem látott manőverére, de Fernando Alonso és Daniel Ricciardo figyelmét nem kerülte el az autósport-társadalmon végigsöprő megmozdulás.

Ross Chastain mindenidők egyik legváratlanabb és legpimaszabb előzését mutatta be a NASCAR Cup Series Forma-1-es Mexikói Nagydíjjal egyidőben rendezett futamán Martinsville-ben. A Trackhouse Racing versenyzője az utolsó körben a 10. helyen haladt, de ötöt kellett előznie ahhoz, hogy bejusson a rájátszás legjobb négy pilótája közé, és a következő versenyen megküzdhessen a bajnoki címért.

Mindez gyakorlatilag lehetetlennek tűnt, a 29 esztendős pilóta azonban gondolt egyet, és az utolsó (hivatalosan utolsó kettő) kanyarba padlógázzal száguldott be, majd a falat végigsúrolva ötöt előzött, hogy centikkel Denny Hamlin előtt szelje át a célvonalat, kiütve ezzel a Joe Gibbs Racing versenyzőjét a legjobb négyből. A bajnoki címért így Christopher Bell, Joey Logano, Chase Elliott és Chastain küzdhet meg Phoenix-ben.

Az utolsó 6 kört teljes egészében ITT nézheti vissza.

A Trackhouse Racing pilótája – aki nem mellesleg körrekordot ért el a manőverével – utólag elmondta, hogy a soha korábban nem látott, leginkább egy videojátékhoz hasonló megmozdulást pontosan egy videojátékból merítettet. „Rengeteget játszottam a NASCAR 2005-tel GameCube-on a bátyámmal, Chaddel, [és tudtam] hogy lehetséges megcsinálni ezt” – nyilatkozta az NBC Sports-nak.

Fernando Alonso, az Alpine kétszeres világbajnoka pedig pontosan ugyanezt emelte ki, amikor a Twitteren megosztotta az előzésről készült felvételt. „Ez a legjobb dolog, ami 2022-ben a motorsportban történt. Mindannyian megcsináltuk ezt videojátékokban, kikapcsolt töréssel. Soha nem gondoltam, hogy ez valósággá válhat” – hüledezett a spanyol, akinek azért is jöhetett be különösen a manőver, mert ő maga is lépten-nyomon azt keresi, hogy miként tud ravasz húzásokkal előnyhöz jutni (elég csak a 2021-es Orosz Nagydíj rajtjára gondolni).

De nem Alonso volt az egyetlen F1-es pilóta, aki véleményezte Chastain közösségi médiát felrobbantó tettét: a NASCAR és Dale Earnhardt-rajongó Daniel Ricciardo ugyanis azt írta Instagram Story-ban, hogy „Straight up hero sh*t”, amit úgy lehetne szofisztikáltan magyarra fordítani, hogy „Hősökre jellemző tett”.

A manőver belülről:

És a nézőtérről:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss