2024. március 29. 10:56

KezdőlapF1Ki nem találná, mivel érkezett az F1-es futamra a világ egyik leggazdagabb...

Ki nem találná, mivel érkezett az F1-es futamra a világ egyik leggazdagabb emberének fia

-

Carlos Slim Domit sokaknak példát mutatott azzal, hogy a milliárdosokra egyáltalán nem jellemző módját választotta annak, hogy eljusson a Mexikói Nagydíjra.

Mexikó 2015-ös visszatérése óta évről évre az egyik, ha nem a legjobb hangulatú Forma-1-es versenyt rendezi, természetesen teltház előtt. Nem volt ez alól kivétel az idei futam sem, amely a pályán ugyan nem szolgált nagy izgalmakkal, de a körítésre most sem lehetett panasz.

A nagydíj visszatérésben és sikerében nagy szerepe van Sergio Péreznek, illetve az őt pályafutása korai szakaszától támogató Slim-családnak is, kiváltképp Carlos Slim Domitnak, a Mexikó leggazdagabb emberének számító Carlos Slim Helú legidősebb fiának.

A Pérez mellett más mexikói pilótákat, például a korábban a Saubernél versenyző Esteban Gutierrezt is támogató Slim-sarj természetesen az idei versenyen is ott volt, és a pole pozíciós trófea átadásában, valamint a verseny utáni díjátadón is segédkezett. Azt viszont kevesen találnák ki, hogy miként érkezett meg a pályára.

Carlos Slim Domit, Max Verstappen, Mexikói Nagydíj
Carlos Slim Domit és Max Verstappen a Mexikói Nagydíj időmérője után Fotó: Carl Bingham / LAT Images / Pirelli

Versenyt rendezni egy 22 milliós metropolisz szívében található parkban nem egyszerű, még akkor sem, ha Mexikóváros tömegközlekedése óriási fejlődésen ment át az elmúlt évtizedekben. Több újságíró is panaszkodott rá, hogy bár a hotelje nincs messze a pályától, rengeteg időt töltött a dugóban a versenyhétvége során, így gondolhatnánk, hogy a Carlos Slimhez hasonló hírességek és milliárdosok helikopterrel közelítették meg az Autodromo Hermanos Rodríguezt. De nem.

„A régi időkben az F1-es cirkusz tagjai a reptér melletti hotelekben szálltak meg, mert versenyezni jöttek, és nem érdekelték őket a flancos belvárosi hotelek. Manapság azonban az elképesztően drága helyeken laknak, emiatt pedig rendőri kíséretre is költeniük kell, nem beszélve az időpocsékolásról, hogy átjussanak a forgalmon az autóikkal – írta szokásos futam utáni blogjában Joe Saward veterán újságíró. – Az egyik kedvenc történetem a versenyhétvégéről Carlos Slim Domithoz, a milliárdos motorsportőrülthöz kapcsolódik, aki a mexikói motorsport nagy részét támogatta az elmúlt 20 évben, és nagyban felelős azért, hogy Sergio Pérez elég ideig benn maradt az F1-ben ahhoz, hogy rendes ülést kapjon. Nos, [Slim] úgy döntött, hogy nem akar a dugóban ülni, ezért metróra szállt a pályára menet. Szerencsére ez annyira váratlan tett volt, hogy semmi rossz nem történt…” – utalta arra Saward, hogy azért nem éppen életbiztosítás milliárdos üzletemberként metrózgatni.

Ki tudja, talán jövőre az F1-es mezőny tagjai is követik majd a példáját.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss