2024. április 20. 14:36

KezdőlapF1Verstappen és Hamilton is elhallgattatná a gyűlölködő szurkolókat

Verstappen és Hamilton is elhallgattatná a gyűlölködő szurkolókat

-

Max Verstappen, Lewis Hamilton és Sergio Pérez is egyetért abban, hogy meg kell fékezni a közösségi médiában tapasztalható trendet, és korlátozni a gyűlölködő drukkereket a véleménynyilvánításban.

Nemcsak a Forma-1-ben, hanem általánosságban is óriási problémát jelent az online zaklatás a közösségi oldalakon. A száguldó cirkuszban ez a jelenség számtalan módon jelen van: szurkolók egymást, a csapatok tagjait és a versenyzőket is minősíthetetlen stílusban támadják. Max Verstappen szerint ezért nem szerencsés olyan megjegyzéseket tenni, amilyeneket Ted Kravitz, a Sky Sports riportere tett, amikor közölte, hogy Lewis Hamiltont meglopták a tavalyi idényzárón. A holland pilóta és a teljes Red Bull-istálló emiatt bojkottálta a Sky riportereit a Mexikói Nagydíj során, majd a futam utáni sajtótájékoztatón Verstappen megindokolta a döntést.

A dühös Verstappen megindokolta döntését: elege lett, nem viseli el tovább a tiszteletlenséget

A kétszeres világbajnok egyúttal kérdésre azt is elmondta, mi lehet az oka annak, hogy a közösségi médiában egyre több a gyűlölködő komment.

„Szerintem ez amiatt van, hogy népszerűbb a sportág, ezért több ember nézi, és több is ír róla. Szerintem ez az oka. Nem valami jó, hogy ilyen dolgokat írhatnak, ezért remélem, hogy előállhatunk valamiféle algoritmussal, ami megakadályozza az embereket abban, hogy kommenthuszárok legyenek, mert az ilyen emberek… ők soha nem fognak odamenni hozzád, és ez arcodba mondani ezeket, mert otthon ülnek az asztaluk vagy bármi előtt, idegesek és frusztráltak lesznek, és bármi írhatnak, mert a közösségi platform megengedi nekik. Ez nagyon ártalmas és káros lehet egyes embereknek, és nem kellene így lennie” – nyilatkozta.

Mexikói Nagydíj, szurkolók
A gyűlölködő drukkerek azokra is rossz fényt vethetnek, akik sportszerűen szurkolnak a kedvencüknek Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen mellett megosztotta a véleményét a témában Lewis Hamilton és Sergio Pérez is, és szintén egyetértettek abban, hogy a közösségi oldalak üzemeltetőinek, illetve az F1-nek is tenni kell valamit.

„A közösségi média az évek múlásával egyre mérgezőbb hely, és végül szerintem le kell jönnünk róla. A mentális egészség kiemelten fontos manapság. Tudom, hogy sokan olvassák a kommenteket és amit az emberek írnak, és ez fájdalmas. Szerencsére én nem olvasom ezeket, de a médiaplatformoknak egyértelműen többet kell tenniük, hogy megvédjék az embereket, különösen a fiatalokat és a nőket. Jelenleg viszont nem teszik ezt, úgyhogy ez az egész folytatódni fog” – vélekedett a hétszeres világbajnok.

„Sajnálatos, hogy ezek az emberek úgy érzik, hogy inzultálhatnak, mert közszereplő vagy, és inzultálhatják a családodat az asztaluk mögül. Nem értik meg, hogy mi is emberi lények vagyunk. Ennek véget kell vetni. Sportágként mi is felelősséggel tartozunk azért, hogy mit posztolunk magunkról. Rengeteg követőnk van, ezért nagyon fontos, hogy megpróbáljuk a helyes útra terelni a sportot, mert a Forma-1 nagyszerű sport és nagyszerű értékei vannak, de ebből a szempontból többet kell tennie. Összességében a közösségi média világa messze túl mérgezővé kezd válni” – fejtette ki véleményét Sergio Pérez.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss