2024. március 29. 14:26

KezdőlapF1Neonfényekkel felturbózott F1-es autóval parádézott a Mercedes Las Vegasban (videó)

Neonfényekkel felturbózott F1-es autóval parádézott a Mercedes Las Vegasban (videó)

-

Hatalmas nyitóbulit rendezett az F1 Las Vegasban, egy évvel az első Las Vegas-i Nagydíj előtt. Az eseményen Lewis Hamilton, George Russell és Sergio Pérez is autóba ült, és megmutatta, hogy kell rendesen megpörgetni egy F1-es autót, a Mercedes ráadásul egy kis extra kiegészítést is eszközölt a versenygépén.

Valamivel több mint egy évvel az első Las Vegas-i Nagydíj előtt az F1 nagyszabású nyitóbulit tartott a kaszinók városában, amelyen Lewis Hamilton, George Russell, Sergio Pérez és Alex Albon is részt vett, illetve ott volt Jost Capito, a Williams, és Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke, valamint Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója, és Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója is.

Az eseménysorozat leglátványosabb részét természetesen a Forma-1-es és egyéb bemutatók tették ki: Hamilton és Russell egy hibrid Mercedesszel, Sergio Pérez pedig még egy 2014 előtti, V8-as Red Bull-lal száguldozott a Las Vegas Boulevard-on és körzőzött rengeteget, majd színpadon köszöntötte a közönséget.

Emellett felavatták a jövő évi futam 6,1 km hosszú pályájának rajtvonalát is, majd a Caesars Palace hotel és kaszinó fölött látványos drone show-t is megcsodálhattak az érdeklődők, amely során a világító drónok F1-es autót mintáztak.

Miközben az egész esemény előrevetítette azt a csillogást és hangulatot, amely jövőre a teljes mezőnyt várni fogja, a Mercedes még rátett egy lapáttal, és neonfényeket helyezett el az autó alá, ami egészen futurisztikus külsőt kölcsönzött a kocsinak, és a közösségi médiában több kommentelőben is felvetette, mennyire jól nézne ki ez a megoldás a villanyfényes versenyeken.

Hamilton és Russell kezdésnek ráadásul az F1-es biztonsági autóval is elment egy körre, a hétszeres világbajnok pedig elmondása szerint majdnem a falba tette a Mercedest. „Kis híján összetörtem. Akkora volt a füst, hogy fogalmam sem volt, hol vagyok, és nem láttam az épületeket sem. Próbáltam az út szélére húzódni, erre ott volt a korlát.

Akár a vb-döntő helyszíne is lehet

Mivel az első Las Vegas-i Nagydíj a 2023-as szezon utolsó előtti versenye lesz, adott esetben akár a világbajnoki cím is eldőlhet majd itt. A színpadon interjúkat készítő Sky-kommentátor, David Croft fel is vetette ezt, mire Russell Hamiltonra mutatva azt mondta: „Ezt a srácot kellene kérdezned, neki már hét címe van.”

„Ha így lesz, a valaha volt legjobb buli fogja követni” – válaszolta Hamilton, majd Sergio Pérez hozzátette, „Biztos vagyok benne, hogy a világbajnok nem jutna el Abu-Dzabiba [az utolsó futamra]”.

Hamilton egyébként elismerte, hogy nehéz lesz a versenyre koncentrálni egy ilyen városban. „Már az, ahogy a Las Vegas Stripen vezettem a fények között, olyan volt, mint a filmekben. Az év egyik legjobb versenye lesz”.

A Mercedes párosa ezután viccelődött egy sort azon, hogy a Másnaposok című filmben látotthoz hasonló bulit fognak csapni jövőre, aminek a végén Russell a tetőn végzi majd tetoválással az arcán, miután megházasodott.

Videók az eseményről

Hamilton gumit füstöl:

Russell gumit füstöl:

Sergio Pérez gumit füstöl:

Akit az eseményről készült teljes egy órás felvétel is érdekel, ITT megnézheti.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss