2022. december 03. 11:10
KezdőlapF1Brutális rekordot állított fel a Mercedes "utcai F1-es autója" a Zöld Pokolban...

Brutális rekordot állított fel a Mercedes “utcai F1-es autója” a Zöld Pokolban (videó)

-

- Hirdetés -

Mostantól a Mercedesé a leggyorsabb sorozatgyártású autó a híres Nordschleifén.

6:35.183. Ez az új rekord a 20,8 km hosszú Nordschleifén, azaz a híres Zöld Pokolban a sorozatgyártású autók kategóriájában. A csúcsot a Mercedes F1-es motorral hajtott utcai hypercarja, az AMG ONE állította fel Maro Engellel a volánnál október 28-án, a Mercedes azonban csak most, november 10-én tudatta a világgal annak tényét.

- Hirdetés -

Az eddigi leggyorsabb kört egy Manthey teljesítménynövelő csomaggal felvértezett 700 lóerős Porsche 991 GT2 RS tartotta tavalyról 6:43.3-mal, a Mercedes tehát több mint 8 másodperccel ment jobbat, mindezt ráadásul korántsem ideális körülmények között tette.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

A csapat tájékoztatása szerint Engel abszolút sztenderd beállításokkal, de a tűréshatáron belüli maximális kerékdőléssel állította fel a rekordot késő délután, helyenként nedves pályán, ami különösen trükkössé tette a legoptimálisabb energiahasználat és DRS-használat meghatározását.

A 2,75 millió euróba kerülő, 352 km/h-s csúcssebességre képes autót a Mercedes által a 2015 szezonban használt erőforrás hajtja, hét másodperc alatt gyorsul 0-ról 200-ra, miközben a belső égésű motor és a hibrid rendszer együttesen 1063 lóerő leadására képes.

Összehasonlításképpen a Nordschleife abszolút rekordját egy erre a célra módosított Porsche 919 Hybrid Evo tartja 5:19.54-gyel.

Maro Engel, Mercedes AMG ONE, Nordschleife
Fotó: Daimler

Friss