2024. március 29. 07:44

KezdőlapF1Kiderült, honnan ered Hamilton mérnökének szállóigévé vált rádióüzenete

Kiderült, honnan ered Hamilton mérnökének szállóigévé vált rádióüzenete

-

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton elárulta, mi áll annak az üzenetnek a hátterében, amit számtalanszor mondott már neki a rádióban a versenymérnöke, de mostanáig csak találgathattuk, hogy mi az eredete.

Lewis Hamilton és versenymérnöke, Peter Bonnington alkotják az F1 történetének legsikeresebb pilóta-mérnök kettősét, hiszen 2013 óta tartó kapcsolatuk során hat világbajnoki címet és 82 győzelmet értek el el közösen. Ez idő alatt pedig a Bonónak becézett szakembertől számtalanszor hallhatta versenyzője a rádióban – illetve mi, tévénézők a közvetítésekben – azt a kifejezést, hogy „It’s hammer time.”

Mostanra alighanem azok is tudják, akik nem követik rendszeresen a Forma-1-et, hogy ez azt jelenti, hogy Hamiltonnak apait-anyait bele kell adnia, és mindent ki kell sajtolnia az autóból. Mostanáig viszont nem ismertük az üzenet eredetét, amely egyszerre utal MC Hammer 1990-es “U Can’t Touch This” című slágerére, és Hamilton nevének „HAM” rövidítésére.

Peter Bonnington, Lewis Hamilton, Mercedes, Portugál Nagydíj 2020
Bonnington és Hamilton a 2020-as Portugál Nagydíj megnyerése után Fotó: Steve Etherington

„Szerintem én álltam elő a hammer time-al – nyilatkozta a hétszeres világbajnok az Autosport kérdésére. – Mindig volt egy pont, amikor a verseny közben [Bonnington] azt mondta, »Itt az ideje nyomni neki«, én pedig frusztrált letten, mert úgy voltam vele, hogy »Haver, már most is nyomom.« Aztán mondtam neki, hogy ha azt akarja jelezni, hogy most van itt az ideje mindent beleadni, csak mondja azt, hogy hammer time. Ez is részese volt annak, ahogy együtt növekedtünk.”

A hammer time pedig gyorsan a páros védjegyévé vált, noha Hamilton úgy érezte, hogy az idei USA Nagydíj előtt „mintha egy éven át nem hallotta volna”. Austinban viszont ismét elhangzott, amikor Max Verstappennel harcolt a győzelemért.

„Elképesztően hálás vagyok Bonónak. Elképesztő utazáson vettem részt vele, szerintem a miénk az egyik legrégebb, ha nem a legrégebb óta tartó mérnök-pilóta kapcsolat. Nagyon nagy szerepet játszott a sikereimben – méltatta a mérnököt a hétszeres világbajnok. – A jó és rossz idők során is támogattuk egymást a pályán és azon kívül. Nem hiszem, hogy sokan képesek lennének ilyen nyugodt módon segíteni és irányt mutatva navigálni engem egy verseny során.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss