2024. április 26. 16:20

KezdőlapF1Vettel „elképesztően kedves" dolgot tett Ricciardóért

Vettel „elképesztően kedves” dolgot tett Ricciardóért

-

Sebastian Vettelről eddig is tudtuk, hogy nemcsak kivételes pilóta, hanem kivételes ember is, ám Daniel Ricciardo szavai ezt most még tovább erősítették.

Nehéz éveken és különösen nehéz hónapokon van túl a McLarentől az év végén távozó Daniel Ricciardo, akinek akár a soron következő két verseny lehet pályafutása utolsó két F1-es futama. Az ausztrál pilóta óriási csalódásként éli meg, hogy nem tudta az elvárt teljesítményt nyújtani a wokingiakkal, ami miatt a szerződése lejárta előtt egy évvel távozni kénytelen a csapattól.

A Brazil Nagydíj hétvégéjén pedig elárulta, hogy miután arra a megegyezésre jutott a McLarennel, hogy az év végén elhagyja a csapatot, Sebastian Vettel volt az, aki barátként támogatta. „Nem fogok belemenni a részletekbe, és elmondani, hogy mit mondott vagy bármi ilyesmi, de az idén jó néhány alkalommal felemelte a telefont, és csak egy barát volt, aki úgy viselkedett, ahogyan egy igaz barát tenné. Annyira fontos, hogy az embernek legyenek ilyen barátai.”

Sebastian Vettel, Ferrari, Daniel Ricciardo, Red Bull, Szingapúri Nagydíj, 2017
Vettel és Ricciardo a 2017-es Szingapúri Nagydíjon Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A mindig mosolygós Ricciardo a mezőny minden tagjával megtalálja a közös hangot, de úgy érezte, korábbi csapattársának gesztusa túlmutatott a szokványos haverkodáson.

„Ez nem szokványos a versenyzők között. Persze, kijövünk egymással és szövődnek barátságok, de hogy ennyire mély barátság kialakuljon, és olyan gesztusokat tegyen, amilyeneket tett az idén és olyasfajta kedvességet mutasson, amiket mutatott felém, eléggé váratlan. Úgyhogy igen, ez nagyon kedves volt tőle. Fantasztikus, és elképesztően kedves. Kicsit nagyobb volt rajtam a teher, amikor a szerződéssel kapcsolatos dolgok történtek, és nagyon nagyon volt körülöttem a zaj. Nem akarom kiemelni őt, mert voltak más pilóták is, de ő volt az, aki elég sokszor felhívott.”

Friss