2024. április 18. 17:40

KezdőlapF1Binotto nem érti a Red Bull döntését, holott legutóbb a Ferrari is...

Binotto nem érti a Red Bull döntését, holott legutóbb a Ferrari is pontosan ugyanezt tette

-

A Ferrari csapatfőnöke szerint a Red Bullnak Sergio Pérez elengedésére kellett volna utasítania Max Verstappent a Brazil Nagydíj sprintjén.

Noha nincs ott a Brazil Nagydíj helyszínén – miként Mexikóban sem volt ott –, hogy Maranellóból felügyelje a Ferrari 2023-as autójának előkészületeit, Mattia Binotto videohívásban így is nyilatkozott az olasz Sky-nak a Brazil Nagydíj sprintje után

A Ferrari csapatfőnöke értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a Red Bull nem utasította a negyedik helyen végző Max Verstappent az ötödik pozícióban záró Sergio Pérez elengedésére, hogy a mexikói pilóta növelhesse előnyét Charles Leclerc előtt a pontverseny második helyén.

„Meglepett, hogy a Red Bullok nem cseréltek helyet. Nagyon egyszerű lett volna és szinte már kötelező lett volna megtenniük, mégsem tették. Furcsa, és látható, hogy nekik is megvannak a nehézségeik azzal, hogy megértessék magukat a versenyzőkkel. Ami a második helyért zajló csatát illeti, arra koncentrálunk, mert a második hely a konstruktőri és a versenyzői pontversenyben is fontos, különösen Charles-nak amiatt, ahogyan kezdte az évet” – ecsetelte Binotto, akinek kritikája annak tükrében különösen érdekes, hogy a Mexikói Nagydíjon a Ferrari sem cserélte meg Sainz és Leclerc pozícióját, és engedte előre a 6. helyen autózó monacóit az 5. pozícióban haladó spanyol kárára. Sőt, a leggyorsabb körre sem mentek rá a monacóival, pedig megtehették volna, miután Leclerc-nek több mint 40 másodperces előnye volt a 7. helyen autózó Daniel Ricciardóval szemben.

A Red Bull esetleges pozíciócseréjéről a verseny közben rádión érdeklődő Pérez jelenleg hat ponttal van Leclerc előtt, tehát minden pluszpont számíthat neki az idény végén. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyébként azzal indokolta a helycsere elmaradását, hogy Pérez nem tudott elég közel kerülni Verstappenhez.

Sergio Pérez, Red Bull, Brazil Nagydíj
A Red Bull nem segítette Pérezt Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ami a konstruktőri pontverseny második helyéért zajló csatát illeti, a Ferrari 38 ponttal előzi a mai versenyt az első sorból kezdő Mercedest, amelynek remek brazíliai teljesítménye nem lepte meg Binottót.

„Nagyon erős Mercedest láttunk, mind a tempó, mind a gumikopás terén. Mi egy ideje már a jövő évi autó fejlesztésére koncentrálunk, nagyon korán abbahagytuk az idei szezonra történő fejlesztést, miközben a Mercedes az Egyesült Államokba és Mexikóba is vitt még újításokat. Úgyhogy nem meglepő, hogy fejlődtek és gyorsak” – összegzett a svájci olasz, aki szerint a Brazil Nagydíjon fontos tényező lesz a gumikopás, és nagy valószínűséggel egynél több kiállással fogják majd teljesíteni a pilóták a versenyt.

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss