2024. március 28. 21:38

KezdőlapF1Döntött a Haas Mick Schumacher jövőjéről

Döntött a Haas Mick Schumacher jövőjéről

-

A Haas vezetése már tudja, hogy maradhat-e jövőre a Forma-1-ben Mick Schumacher, vagy Nico Hülkenberg érkezik a helyére.

Papíron már csak egyetlen hely kiadó a 2023-as Forma-1-es mezőnyben, ám Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a Brazil Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján elárulta, hogy valójában már egy sem, ugyanis végre eldöntötték, hogy meghosszabbítják-e Mick Schumacher szerződését, vagy lecserélik őt.

„Igen, igazad van – felelte Steiner arra, hogy a csapat már eldöntötte, ki lesz Magnussen csapattársa 2023-ban. – Most már csak a részleteket beszéljük meg arról, hogy mit és hogyan fogunk csinálni. A bejelentés valamikor a jövő héten várható. Azt nem fogom megmondani, hogy mikor, mert akkor mindenki arra a napra fog várni. De a jövő héten lesz.”

Ennél többet az olasz szakember nem árult el, a német RTL pedig úgy tudja, hogy még Schumacherrel sem közölték a döntést.

Amiről senki nem beszél: a Haas érthetetlen dolgot művelt, hozzájárulva Schumacher kieséséhez

Ami a 23 esztendős pilóta teljesítményét illeti, semmiképpen sem jött jól neki – noha szerinte nincs nagy befolyással a jövőjére az interlagosi hétvége –, hogy a Brazil Nagydíj időmérő edzésén utolsó lett, miközben Kevin Magnussen mesébe illő pole-t szerzett. Steiner ugyanakkor szokatlanul megértő volt a némettel.

„Egy kicsit majdhogynem sajnáltam őt, mert jó munkát végzett a Q1-ben, mielőtt kiesett. Az első két etapja nagyon jó volt, aztán a száraz pályás gumikkal csak nem érzett rá a körülményekre. Egy kicsit vissza is hűltek a gumijai, amikor néhányan megelőzték a kivezető körében, utána pedig nem tudta felmelegíteni az abroncsokat, és egy kicsit csökkent a magabiztossága, és elkezdett csúszkálni. Egyszerűen csak nem jött össze neki.”

Ami Schumacher szezonját illeti, azt nem lehet vitatni, hogy katasztrofálisan indult, utána azonban összekapta magát a német. „Az egész szezont nézve mindannyian tudjuk, hogy voltak nagyon jó pillanatai, és nagyon rosszak is. Hullámzó volt – mondta Steiner. – [A szezon előrehaladtával] következetesebb lett és nyilvánvalóan fejlődött. Az idény eleje nagyon kemény volt a számára, amikor be lett dobva a mély vízbe egy jobb autóval és egy nagyon jó csapattárssal. Kicsit olyan volt, hogy »Oké, valójában ilyen a Forma-1.« Utána viszont talpra állt és jobb lett.”

Mick Schumacher, Haas, Monacói Nagydíj, baleset
A szezon eleji balesetek alapjaiban határozhatták meg Schumacher maradási esélyeit Fotó: Steven Tee / LAT Images

Schumacher a brazíliai sprintnek már úgy vághatott neki, hogy bármit is tesz, a jövője már eldőlt (a sprint előtt nyilatkozta Steiner, hogy döntöttek), főnöke ugyanakkor megdicsérte, hogy a 12. helyig kapaszkodott fel, és mindenki másnál több pozíciót javított a 24 kör során (miközben saját elmondása szerint a motorjával nem volt minden rendben, ami miatt némi időt veszített)

„Micknek nagyon jó versenye volt, feljött a huszadikról a tizenkettedik helyre, úgyhogy jó helyzetben vagyunk vasárnapra. Van esélyünk a pontszerzésre, úgyhogy elég jó napunk volt, és ismét fantasztikus volt a csapatmunka” – értékelt Steiner.

Hogy a korábbi jó teljesítmények elegendőnek bizonyultak-e ahhoz, hogy Schumacher megtartsa az ülését, vagy jövőre honfitársa, a veterán Nico Hülkenberg foglalhatja el a helyét, jövő héten kiderül.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss