2024. április 23. 21:52

KezdőlapF1Káosz Interlagosban: Verstappen Hamiltonnal ütközött, Leclerc a falba állt (videó)

Káosz Interlagosban: Verstappen Hamiltonnal ütközött, Leclerc a falba állt (videó)

-

Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése borzolta a kedélyeket a Brazil Nagydíj elején, de ezen kívül még két baleset történt. Charles Leclerc-nek hatalmas szerencséje volt, hogy nem esett ki.

Kaotikusan kezdődött a 2022-es Brazil Nagydíj, miután rögtön az első körben be kellett küldeni a biztonsági autót Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen balesete miatt. Az ausztrál a 8-as kanyar bejáratán próbált bebújni a dán mellé, majd megpöckölte a Haast, amitől az megpördült, és telibe találta a McLarent. Mindketten kiestek.

A biztonsági autó a 6. kör végén állt ki, az élen pedig Russell, Hamilton, Verstappen, Pérez, Norris, Leclerc, Sainz sorrendben folytatódott a küzdelem. De nem sokáig maradt ez az állás, a célegyenes végén Verstappen ugyanis megpróbálta körbeautózni a hétszeres világbajnokot, aki nem hagyta magát és becsukta a kaput. A két autó összeért, Verstappen autójának az első szárnya, Hamiltonnak pedig a padlólemeze sérült. A holland a kör végén ki is állt a bokszba, majd 5 másodperces időbüntetést kapott ütközés okozásáért, amit a rádióban úgy konstatált, hogy „mégis hová kellett volna mennem?”. Hamilton korábban pedig azt mondta, hogy „ez nem versenybaleset volt.” A felügyelők is vele értettek egyet.

Verstappen és Hamilton egyébként a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíj óta először ment egymásnak.

Nem ő volt azonban az egyetlen akit büntettek, Lando Norris ugyanis néhány másodperccel később a hatos kanyarban kiütötte Charles Leclerc-t, aki a pályáról kirepülve orral eltalálta a védőfalat, ám óriási szerencséjére csak az első szárnya sérült, így Verstappenhez hasonlóan ő is mehetett a bokszba szárnycserére. Norris Verstappenhez hasonlóan 5 másodpercet kapott.

Hamilton autója a jelek szerit nem sérült komolyan, és a 22. körre mát visszazárkózott vele a 3. helyre, míg Leclerc és Verstappen még az első tízen kívül autózik.

Friss