2024. április 26. 21:54

KezdőlapF1Még a verseny után is a nézőtéren kóborolt a Haas pilótája, mert...

Még a verseny után is a nézőtéren kóborolt a Haas pilótája, mert az FIA egyszerűen ott hagyta

-

Eléggé kalandos úton jutott vissza a csapatához a Brazil Nagydíjról az első körben kieső Kevin Magnussen, aki még a verseny befejezése után is a nézőtéren mászkált.

Mindössze fél kör után véget ért a Brazil Nagydíj a két nappal korábban élete első pole pozícióját szerző Kevin Magnussennek, miután Daniel Ricciardo a nyolcas kanyarban kiforgatta a dánt, majd nekiment a megpördülő Haasnak. A két versenyző az eset után váltott néhány szót egymással – Ricciardo látszólag bocsánatot kért, és Magnussen sem tűnt dühösnek –, majd az ausztrál fogta magát, beült a helyszínre érkező orvosi autóba, és elment. Magnussen pedig ott maradt, egy ideig várakozott – miként az a közvetítésben is látszott –, majd elindult vissza a paddockba.

A dánnak egyszerűen nem jutott hely a medical carban, Adam Cooper újságíró beszámolója szerint pedig miután elege lett a várakozásból, és megpróbált gyalog visszajutni a csapatához, valaki vágott neki egy lyukat az egyik kerítésen, amelyen át végül a nézők által is látogatható területre került. Mindezt egy Twitteren keringő nézői videó is alátámasztotta, ami pedig egészen hihetetlen, hogy a videó feltöltője azt írta, a felvétel a verseny után készült. Azaz Magnussen több mint másfél órával a kiesése után még nem ért vissza a csapatához, ami azért nagyon nem jellemző.

Magnussen a futam után:

Ricciardo büntetést kapott

Ahogyan arra már a balesetkor számítani lehetett, a felügyelők büntetést adtak a dánt kilökő Daniel Ricciardónak, aki így három helyes hátrasorolással (két büntetőpontot is kapott) várhatja utolsó mclarenes versenyét. A csapat egyébként azzal védekezett, hogy Magnussen a vártnál jobban lelassított a 8-as kanyarban, míg Ricciardo elmondta, úgy érezte, eléggé lelassított, de rosszul ítélte meg a Haas sebességét. A felügyelők szerint Magnussen normál módon vezetett, ezért az ausztrált terheli a teljes felelősség.

Friss