2024. április 26. 07:12

KezdőlapF1Apja soha nem látott fotókat mutatott Sebastian Vettelről

Apja soha nem látott fotókat mutatott Sebastian Vettelről

-

A hétvégén teljesíti pályafutása 299., egyben utolsó Forma-1-es futamát Sebastian Vettel, akiről ebből az apropóból apja, Norbert Vettel osztott meg a Bild-el néhány fotót a családi albumból.

„Mindig is a motorok voltak a gyengéim, mopedeket és motorkerékpárokat bütyköltem, hegyiversenyeken indultam. Olyan volt, mint egy vírus. Úgyhogy vettem egy gokartot a gyerekeknek 1200 márkáért. Sebastian három éves volt ekkor. Bójákat raktam ki szlalomozáshoz a hátsó udvarban, és azt kerülgette. Egy általam épített dobogón átadtam neki az első trófeáját, amit erre az alkalomra szereztünk. Csak úgy ragyogott az arca” – emlékezett vissza a kezdetekre Norbert Vettel, a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon visszavonuló Sebastian Vettel édesapja, aki elmesélte azt is, hogy amikor először gokartpályára mentek, hogy fia nyolc éves nővére vezethessen, az ebédszünetben az ehhez még túl kicsi öccse elfoglalta a gokartot, és nem akart kiszállni belőle, mert attól félt, hogy mostantól csak a nővére gokartozhat.

„Onnantól kezdve tudtam, hogy elképesztően élvezi, úgyhogy karácsonyra vettem neki egy bambini gokartot” – emlékezett Norbert Vettel, majd felidézte, hogy fia élete első versenyén, 1995-ben rögtön találkozott az akkor már kétszeres világbajnok Michael Schumacherrel.

„Hatalmas volt a felhajtás. A legtöbb srác a csapata színeit viselő komplett versenyfelszerelésben gokartozott, és olyanok voltak, mint a kis marslakók a mi szedett-vedett felszerelésünk mellett. De Sebastian harmadik lett – mesélte a büszke apuka, aki az egyik trükkjükről is lerántotta a leplet. – Alig volt pénzünk, csak egy szett gumit használtunk, és az első évben, 1995-ben 5000 márkából kellett kihoznunk az utazást és minden egyebet. A hegyiversenyeimről megtanultam, hogyan lehet azonnal tapadóssá tenni a gumikat. A bambini gokartok felszedték a nagyobb gokartok által az aszfaltra kent gumit, és ezért csúszkáltak. Ezért meghajszárítóztam a gumijainkat, hogy a felszedett törmelék leessen, és jól tapadjon a gumi. A többiek nem értették, hogy mit csináltunk, aztá csak néztek, hogy milyen gyorsak voltunk az első kanyarban.”

A Bild által közzétett fotókat ITT nézheti meg, illetve, ha kíváncsi a gokartos kissrác Sebastian Vettelre, érdemes böngészni a német pilóta hivatalos Instagram-oldalát, amelyre számos gyerekkori képet töltött fel az utóbbi időben, közte olyanokat is, amelyeken az akkor még a Benettonnál versenyző Michael Schumacherrel, gyerekkori hősével és példaképével találkozik.

Forrás:Bild.de

Friss