2024. április 25. 21:45

KezdőlapF1Verstappen vette át a vezetést Hamiltontól Abu-Dzabiban

Verstappen vette át a vezetést Hamiltontól Abu-Dzabiban

-

Max Verstappen zárta az élen az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzését George Russell és Charles Leclerc előtt.

A második szabadedzéssel folytatódott a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje. Estére az első tréninget kihagyó mind a 8 versenyző visszaült az autójába, Max Verstappen pedig nemcsak visszaült, hanem mindenki másnál gyorsabbnak bizonyult. A holland pilóta az első 15 perc végéhez közeledve lágy gumikon állt először az élre, és 1:24.449-el már ekkor olyan jó időt autózott, hogy ezzel is az első helyen végzett volna.

Nagyjából tíz perccel később 1:25.335-re javított, majd a második lágy szettjén 1:25.146-ra gyorsult, amivel 341 ezredet adott a második helyet megszerző George Russellnek, aki ezúttal megelőzte csapattársát. Az első szektorban még legjobb időt elérő, Verstappen tempóját a második szektorba is tartó, de az utolsó szektorban sokat veszítő Lewis Hamilton a negyedik helyen zárt 6 tizedmásodperces hátrányban. Őt és Russellt a Verstappentől négy és fél tizedet kapó Charles Leclerc Ferrarija választotta el.

Sergio Pérez már 7 tizedet kapott és csak ötödik lett, míg az első lágy gumis gyorskörét az egyik Haas miatt félbeszakítani kénytelen Carlos Sainz közel 8 tizedes lemaradásban végzett a hatodik helyen.

Az edzés záró szakasza szokás szerint a versenyre való felkészüléssel és megtankolt autós etapokkal telt, a Ferrarik pedig szemmel láthatóan küszködtek, és nagyon le voltak maradva a versenytempóban a Red Bulltól. Leclerc meg is kérdezte a rádióban, hogy „Miért vagyunk lassúak?”, mire mérnöke azt válaszolta: „A tempónk nem valami nagyszerű a többiekhez képest.”

Az első tízbe még a két Alpine, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas fért be.

Az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésének végeredménye

 

Friss