2024. április 20. 07:40

KezdőlapF1Pérez volt a leggyorsabb, Hamiltont megbüntethetik az időmérő előtt

Pérez volt a leggyorsabb, Hamiltont megbüntethetik az időmérő előtt

-

Sergio Pérez volt a leggyorsabb az Abu-dzabi Nagydíj harmadik szabadedzésén, de nem ez volt az időmérő előtti utolsó gyakorlás legfontosabb történése, hanem az, hogy a harmadik időt elérő Lewis Hamilton két autót is megelőzött a Pierre Gasly Alpha Taurijáról leszakadt törmelék miatt életbe léptetett piros zászlós megszakítás alatt, ezért jó eséllyel büntetéssel néz szembe a kvalifikációra. Az esetet a felügyelők a szabadedzés után vizsgálják.

Kettős Red Bull-elsőséget hozott az Abu-dzabi Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzése, amelyen Sergio Pérez zárt az élen Max Verstappen előtt. A még nappal (az időmérő már villanyfényben lesz) rendezett gyakorláson a két Mercedes foglalta el a képzeletbeli második sort Lewis Hamilton-George Russell sorrendben, de könnyen lehet, hogy a hétszeres világbajnok a jó tempója ellenére nem fog tudni csatába szállni a pole pozícióért a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő kvalifikáción.

A Mercedes veteránja ugyanis a felvételek tanúsága szerint Lando Norrist és Kevin Magnussent is megelőzte piros zászló alatt, amit Pierre Gasly defektje, pontosabban az Alpha Tauriról annak következtében leszakadó keréklégterelő miatt lengettek be. Hamilton esetét a felügyelők vizsgálják, és ha bűnösnek találják, hátrasorolásos büntetést kaphat.

Norris azonnal jelentette, hogy Hamilton őt és Magnussent is megelőzte

Ami az eredményeket illeti, Pérez az egész edzésen jó tempót diktált, és féltávnál is ő vezetett 1:25.861-es, még közepes keveréken elért idővel, amikor a furcsa vibrációra panaszkodó Gasly defektje törmeléket szórt a pályára. A tréning első felét teljes egészében kihagyó Max Verstappen csak az újraindítás után csatlakozott a többiekhez, és bár egyből lágy gumikon kezdett, nem tudta megelőzni a csapattársát, akit viszont Hamilton 1:25.824-el átugrott lágyakon.

Az időmérő-szimulációs körök azonban még hátra voltak. Amikor elkezdtek friss lágy szetten kiszállingózni a pilóták, rövid időre Alex Albon neve is feltűnt az élmezőnyben, amikor a negyedik helyre ugrott előre a Williamsszel, majd George Russell vette át a vezetést 1:25.395-tel.

Nemsokára azonban Pérez és Hamilton is megelőzte őt, előbbi 1:24.982-es körét azonban lila első szektora ellenére Verstappen sem tudta megdönteni. Ami a Ferrarikat illeti, mindketten javítani tudtak a hajrában, de még az ötödik helyen végző Lando Norrist sem tudták elkapni.

Sebastian Vettel a 9. helyen zárta utolsó Forma-1-es szabadedzését, míg a 10. helyet a remek tempót mutató Alex Albon foglalta el.

Az Abu-dzabi Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss