2024. április 25. 19:30

KezdőlapF1„Túléltem, túléltem!" – a Mercedes csapatfőnöke elvitte egy körre Pep Guardiolát (videó)

„Túléltem, túléltem!” – a Mercedes csapatfőnöke elvitte egy körre Pep Guardiolát (videó)

-

Pep Guardiola megtudta, hogy Toto Wolff nemcsak a csapatvezetéshez, hanem az autóvezetéshez is elég jól ért, amikor beült az osztrák üzletember mellé egy utcai Mercedesbe Abu-Dzabiban.

Miközben javában zajlik a katari labdarúgó-világbajnokság, a topligákban dolgozó edzőknek nincs olyan sok teendője, mint általában, ezért nyugodtan megtehetik, hogy lazítanak egy kicsit. Így tett Pep Guardiola, az angol Premier League-ben szereplő Manchester City menedzsere is, akik ellátogatott a szezonzáró Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjra. És ha már ott volt, Toto Wolff fogta, és elvitte egy körre egy közel 600 lóerős Mercedes AMG GT R-rel.

A regnáló angol bajnokkal a napokban 2025-ig hosszabbító szakember az indulás előtt biztos, ami biztos, megkérdezte Wolfftól, hogy „minden rendben?”, majd közölte vele, hogy „bízom benned”, ezután pedig kezet csókolt az osztrák üzletembernek, aki jót derült ezen, majd a lovak közé csapott, és nem is okozott csalódást. A felvételek tanúsága szerint ugyanis rendesen meghajtotta az utcai Mercedest, és több kanyarból is driftelve jött ki.

Szaltózó Jaguar, sikító feleségek, rémült Jos Verstappen – utasaikat ijesztgető pilóták (videó)

„Miért nem versenyzel? Jobb mint csapatfőnöknek lenni” – szólt át a bal egybe menet közben Guardiola, aki a kör végén megtapsolta Wolffot, majd kiszállva közölte: „Túléltem, túléltem!”, de előtte még az autóban azt mondta az osztráknak: „Annyira jó vagy. Nem tudtam, hogy a csapatfőnökök így vezetnek.”

Ezzel Guardiola el is árulta magáról, hogy nem ismeri behatóan Wolff múltját, hiszen a Mercedes csapatfőnöke a 90-es évek elején a Formula Fordban versenyzett, majd néhány év kihagyás után a GT-bajnokságokban tért vissza, az FIA GT-ben pedig futamot is nyert. Emellett volt a Walter Lehner versenyzőiskola instruktora, 2006-ban pedig második lett az osztrák ralibajnokságban és megnyerte a Dubaji 24 órást. Karrierjének egy kis híján az életébe kerülő bukás vetett véget a hírhedt Nordschleifén 2009-ben, amely során ripityára tört egy Porsche 911 RSR-t, miután körrekordot repesztett vele.

Guardiola autóztatása videón:

Friss