2024. április 27. 06:12

KezdőlapF1Átszámolva közel 70 millió forintos ajándékot kapott Verstappen

Átszámolva közel 70 millió forintos ajándékot kapott Verstappen

-

Méregdrága ajándékkal lepte meg a Honda Max Verstappent a hagyományos évzáró eseményén.

Nem mehetett el „nyaralni” Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly és Cunoda Juki sem az Abu-dzabi Nagydíj után, hiszen mindannyiuknak jelenése volt Japánban, a Honda Thanks Day elnevezésű, a japán gyártó által tartott szokásos évzáró rendezvényen. Verstappennek pedig különösen megérte ellátogatni a Motegi versenypályára, hiszen a Honda a 600 lóerős utcai szörnyetegével, az NSX Type S-el lepte meg, aminek piaci ára közel 170 ezer dollár, avagy több mint 67 millió forint, de a különböző extrákkal ennél is feljebb mehet. A kulcsokat a Honda Racing elnöke, Watanabe Kodzsi nyújtotta át a 25 esztendős pilótának. „Ez egy csodálatos autó, nagyon büszke vagyok rá, hogy megkaptam. Nagyon szépen köszönöm!” – mondta a kétszeres világbajnok, majd kipróbálta az új járgányt.

A jelenet alább tekinthető meg:

Az említett négy F1-es pilóta mellett többek között a Honda MotoGP-menője, a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez is részt vett az eseményen, amelyen a japánok teljes motorsport palettája felvonult a drukkerek előtt.

„Ez egy nagyszerű nap, és boldog vagyok, hogy itt lehetek, és szeretném nagyon megköszönni a Hondának, hogy megszervezte ezt a napot” – idézi Verstappent a saját honlapja. 

A holland pilóta másfél hónappal ezelőtt Japánban biztosította be második vb-címét, a szezonra visszatekintve pedig elmondta, hogy ez az év „még jobb volt, mint a tavalyi”, és „nagyszerű érzés, hogy ezt a Hondával együtt, az elmúlt évek erőfeszítései után, mindkét bajnoki címet megnyerve értük el.”

Persze a Honda az idei évtől hivatalosan nem volt jelen az F1-ben, de így is részesei a Red Bull sikerének, hiszen az erőforrásokat Japánban gyártották és fejlesztették ki. „Nagyon jó együtt dolgozni a Hondával. Az idei évben rengeteg erő állt a rendelkezésünkre, amit egyértelműen látni lehetett az egyenesekben. Mi voltunk az egyik leggyorsabbak. Ez sokat segít és hozzájárult az idei sikereinkhez. Ezt nagyon köszönöm!”

Friss