2024. április 20. 13:35

KezdőlapF1Nem kesergett a búcsún - Mick Schumacher Norrisszal és Oconnal bulizott Abu-Dzabi...

Nem kesergett a búcsún – Mick Schumacher Norrisszal és Oconnal bulizott Abu-Dzabi után

-

Mick Schumacher fejben már láthatóan túllépett azon, hogy nem maradt számára hely a 2023-as Forma-1-es rajtrácson. Mindez ráadásul nem jelenti azt, hogy biztosan nem fog az F1-ben versenyezni jövőre.

Mick Schumacher az idei szezonzárón egy időre biztosan elbúcsúzott a Forma-1-es versenyektől állandó pilótaként, hiszen miután a Haas nem hosszabbított vele szerződést, nem maradt számára hely a mezőnyben 2023-ra. A 23 esztendős pilóta azonban nem kesereg, és elmondása szerint nem is búcsúként fogta fel azt Abu-dzabi Nagydíjat.

„Meglepett. Nem éreztem úgy, hogy ez a szezon utolsó versenye, és azt sem, hogy az én utolsó F1-es futamom. Fejben már nagyon is a 2024-es, ha nem a 2023-as visszatérésre készülök. Persze nem mondanám, hogy pole pozícióban vagyok [egy állandó versenyzői üléshez], de bízom benne, hogy juthatunk valamire. Úgy érzem, megmutattam a tempómat, és tudom, hogy sokan elégedettek a fejlődésemmel” – nyilatkozta azután, hogy a 16. helyen intette le a kockás zászló Abu-Dzabiban.

Megmentheti, de tönkre is teheti Mick Schumacher karrierjét a Mercedes

Hogy milyen módon térne vissza Schumacher már 2023-ban, azt nem részletezte, de jelen állás szerint legfeljebb tartalékpilótának szegődhet el valahova. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már jelezte, hogy tárt karokkal várják őt, de egyelőre a Ferrari sem nyilatkozott arról, hogy ne lenne hely Schumacher számára, ha maradni akarna.

Amennyiben ezen két csapat valamelyikének tartalékja lesz, úgy valóban nyílhat előtte esély a versenyzésre jövőre, hiszen míg a maranellóiaknál Carlos Sainz és Charles Leclerc helyettese lenne, a Mercedesnél a gyári csapat mellett a McLarenhez és a Williamshez is beugorhatna, amennyiben valamelyik állandó pilóta nem tudná vállalni az indulást.

Arra, hogy megtudjuk, melyik opció érvényesül – vagy esetleg egy harmadik lehetőség is felbukkan – elképzelhető, hogy még várni kell egy ideig, mivel Schumacher hangsúlyozta, hogy nem kell sietnie, és van ideje számba venni a különböző eshetőségeket. Az viszont biztos, hogy a hétszeres világbajnok fia nem kesereg azon, hogy a Haas megvált tőle, amit. az alábbi kép is mutat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Schumacher (balra) Norrisszal (középen) és Oconnal bulizott az Abu-dzabi Nagydíj után

Magnussen szerint lesz számára visszaút

A fiatal német pilóta emellett erőt meríthet csapattársa, a Haasnál maradó, jövőre Nico Hülkenberggel egy csapatot alkotó Kevin Magnussen szavaiból is.

„Minden éremnek két oldala van, nem igaz? Egyrészt a tapasztalata és képességei miatt izgalmas olyasvalaki érkezése, mint Nico, másrészt viszont sajnálom Micket, mert tudom, milyen érzés ez, hiszen én is voltam ebben a helyzetben. Szerintem jó munkát végzett az idén, és kedvelem őt. Nem nehéz együttérezni vele. Az F1 kemény sport, de lehetséges visszatérni, én már kétszer is megtettem. Remélem, hogy tovább tud küzdeni és megpróbálhat visszatérni a rajtrácsra.”

Kevin Magnussen, Mick Schumacher, Haas, Brazil Nagydíj
Schumacher és Magnussen jól kijöttek Fotó: Andy Hone / LAT Images

Magnussen 2014 végén maradt ülés nélkül, amikor a McLaren leváltotta Fernando Alonsóra, majd 2020 után szintén megtörtént ez vele, amikor őt és Romain Grosjeant is elküldte a Haas, hogy a helyükre Schumacher és Nyikita Mazepin érkezzen.

„Egyértelműen tudom, hogy milyen most az ő helyében lenni, de úgy érzem, hogy amikor hátba veregetem és azt mondom neki, hogy »Csináld tovább!«, annak súlya is van – mondta Magnussen. – Én már kétszer jöttem vissza a sportágba, és megmutattam, hogy senki sem tudja, mi lesz, és soha nem mondhatod a sportban, hogy soha. Úgyhogy ki kell tartanod. Kedvelem Micket, és szerintem megérdemel egy ülést. Minden, amit mondhatok, hogy a legjobbakat remélem neki, és hiszem, hogy van számára visszaút az F1-be.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss