2024. március 29. 16:19

KezdőlapF1A Ferrari csapatfőnöke még hátrahagy egy "bombát", mielőtt távozik Maranellóból

A Ferrari csapatfőnöke még hátrahagy egy „bombát”, mielőtt távozik Maranellóból

-

A Haas csapatfőnökének szavai alapján a Ferrari jövő évi motorja jobb lesz az ideinél.

Miután felmondott, Mattia Binotto december 31-ével hivatalosan is elhagyja majd a Ferrarit, de nem megy el örökség nélkül, hiszen a vörösök 2023-as autója és erőforrása még teljes egészében az ő irányítása alatt készült. Hogy mennyire lesz versenyképes, az persze majd csak márciusban derül ki, de Günther Steiner, a szintén Ferrari-motorokat használó, a Scuderiával szoros együttműködésben dolgozó Haas csapatfőnöke már elhintett egy kis információt.

„Csütörtökön találkoztam Mattia Binottóval, és azt mondta, hogy a jövő évi motor „bomba’ lesz. Emilia Romagnában rengetegen támogatják a Ferrarit, és ha versenyképesek lesznek, az számunkra is pozitív lesz, mert az azt jelenti, hogy gyors a motorunk” – idézi a Formulapassion.it a Haas csapatfőnökének a faenzai Masini színházban, a 29. Bandini-trófea díjátadóján elhangzott szavait.

Mindez azért is adhat okot bizakodásra, mert a Ferrarinak már az idei motorja is rendkívül versenyképesnek bizonyult, azaz, ha jövőre még ezen is tudnak javítani, azzal akár az élre is kerülhetnek ezen a téren. Természetesen a teljesítményt érintő fejlesztések tilosak, de a megbízhatósággal kapcsolatos újítások nem, és ha ezeknek köszönhetően nem kell majd az ideihez hasonló módon visszafogniuk az erőforrást, a teljesítmény is nőni fog.

Audi, Red Bull, vagy Mercedes? – bármelyiknél kiköthet a Ferrari távozó csapatfőnöke

Steinernek azért volt jelenése Olaszországban, mert az idén Kevin Magnussen kapta a Lorenzo Bandiniről, a Ferrari tragikus sorsú egykori pilótájáról elnevezett díjat.

„Két nehéz évünk volt a járvány miatt, de jó helyzetbe hoztuk magunkat – összegezte a Haas idényét Steiner. – A nemrég véget ért szezon jól ment, de lehetett volna jobb is. Felfoghatjuk ezt a fejlődés évének. Az idén Kevin pole pozíciót szerzett nekünk, 2023-ban pedig még tovább akarunk fejlődni, és tenni egy újabb ugrást a ponttáblázaton, mindig a pontokért, egy napon pedig a dobogóért harcolni. Nagy célokat kell kitűznünk magunk elé, hogy növekedjünk.”

„A brazíliai pole pozíció nagyon érzelemdús volt. A következő célom, hogy visszatérjek a dobogóra, ami legutóbb 2014-ben sikerült” – tette hozzá a pontversenyben a 13. helyen záró (a Haas 10 csapatból a 8. lett) dán pilóta.

A Haas több, összesen öt csapattagját is díjazták az eseményen. Díjat vehetett át Giuseppe Piacquadio emberi erőforrás menedzser, Maurizio Bocchi teljesítményfejlesztésért felelős menedzser, Andrea De Zordo főtervező, Matteo Piraccini vezető kasztnimérnök és Simone Resta technikai igazgató.

Steiner és Magnussen Faenzában:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss