2024. április 27. 04:38

KezdőlapF1Verstappen nem pihen, hatalmasat csatázott a Mercedes pilótájával a dobogóért (videó)

Verstappen nem pihen, hatalmasat csatázott a Mercedes pilótájával a dobogóért (videó)

-

Max Verstappen is ott volt a Team Redline színeiben a virtuális sebringi 500 mérföldes futamon. A holland pilóta a 4. helyen ért célba, miután a Mercedes esport-csapatának pilótája a hajrában megelőzte őt.

Ahelyett, hogy valahol süttetné a hasát és élvezné a jól megérdemelt pihenést, Max Verstappen – mondhatni szokás szerint – a holtszezonban is versenyez, és szombaton a Le Mans Virtual Series sebringi 500 mérföldes fordulóján állt rajthoz a Team Redline színeiben. A kétszeres világbajnok mellett egy másik, immár csak ex-Forma-1-es pilóta is ott volt a mezőnyben Romain Grosjean személyében.

Verstappen az LMP és GTE kategória autóival összesen 40 fős mezőnyben a 134 körös futam utolsó harmadában vezetett, és hatalmas csatába bonyolódott a 63-as rajtszámú Mercedes AMG Petronas Esports pilótájával, James Baldwinnal. A szintén 25 esztendős, a valóságban GT-versenyző brit az utolsó tíz körre zárkózott fel a harmadik helyen haladó hollandra, és végül sikerült is megelőznie a lekörözöttekkel bajlódó Verstappent, aki így végül a negyedik helyen ért célba.

Verstappen és Baldwin csatája:

A Team Redline-nak tehát csalódással ért véget a verseny, hiszen a második helyről rajtoltak, Verstappen pedig a harmadik pozícióban vette át az autót, ám nem tudta ledolgozni 20 másodperces hátrányát az élen állókkal szemben, és helyette még veszített is egy helyet.

Ami Grosjeant illeti, ő már egykörös hátrányban „ült bele” a 18-as számú R8G Esports autójába, és végül 15-ként futott be. A versenyen a Williams (5. helyezés), az Alpine (13. helyezés) és a Red Bull (5. helyezés a GTE-ben) egyaránt elindította saját csapatát.

A 2022-es Le Mans Virtual-sorozatot január 14-én és 15-én a virtuális Le Mans-i 24 órás zárja, amelyen dupla pontokat osztanak. Verstappennel és Grosjeannal alighanem ott is találkozhatunk majd, de a korábbi években például Lando Norris, a McLaren versenyzője is részt vett az eseményen.

A teljes sebringi versenyen alább nézhető vissza:

Friss