2024. április 25. 22:23

KezdőlapF1Így lehet kétszázféleképpen végigmenni az egyik legunalmasabb F1-es pályán (videó)

Így lehet kétszázféleképpen végigmenni az egyik legunalmasabb F1-es pályán (videó)

-

A 2023-as szezonra kikerült a Forma-1-es versenynaptárból, de ettől még a továbbiakban is a nemzetközi motorsportélet kedvelt teszthelyszíne lesz a franciaországi Paul Ricard versenypálya, amelyen közel 200 különböző módon végig lehet menni, és egy YouTuber ezt most meg is tette.

Jövőre már nem látogat el a Forma-1 mezőnye a versenynaptárba 2018-ban visszakerült Paul Ricard-ra, amit alighanem a pilóták és a nézők közül sem sajnálnak sokan, lévén az igencsak steril (Bernie Ecclestone anno kifejezetten tesztpályának vásárolta meg és alakította át) aszfaltcsík nem sok kihívást tartogatott a világ legjobbjai számára.

Tesztpályának viszont továbbra is kiváló terep a Marseille-től 39 km-re fekvő helyszín, ugyanis saját öntözőrendszere van, aminek köszönhetően esős körülményeket is reprodukálni lehet rajta. Három fő konfigurációban szokták használni: az 5,8 km-es körön zajlik a nemzetközi versenyek nagy része, míg a 3,8 km hosszú aszfaltcsíkon motorversenyeket, az 1,8 km-s változaton pedig tanfolyamokat tartanak.

Ennél azonban jóval több a variációs lehetőség, szám szerint 167 (ebből 64 locsolható fel teljes egészében). Ha valaki szeretné az összeset megnézni, ITT meg is teheti.

Eddig nem nagyon tudtunk olyan emberről, aki akár a valóságban, akár a virtuális térben mind a 167 vonalvezetést kipróbálta, most azonban akadt egy YouTuber, aki rászánta magát erre az igencsak időigényes mutatványra, menet közben pedig kiderült, hogy nem is 167, hanem 197 különböző módon lehetne variálni az aszfaltcsíkot.

Mivel mind a 197 kört egymás után vágni nincs sok értelme, hiszen a nagy részük körről körre ugyanaz lenne (ellenben a videó több órán át tartana), az alábbi, egy órás összevágást csodálhatjuk meg arról, hogy a pályán végighaladva az egyes szakaszokat hányféleképpen lehet teljesíteni. Unalmas iskolai órákhoz, extra hosszú ebédszünetekhez, benzinkútnál sorbanálláshoz, vagy elalvás előtti agyzsibbasztáshoz is kifejezetten alkalmas:

Friss