2024. március 29. 06:03

KezdőlapF1Megpillanthattuk a 2023-as Mercedest; a Ferrari a házi tesztpályáján száguldozik

Megpillanthattuk a 2023-as Mercedest; a Ferrari a házi tesztpályáján száguldozik

-

Noha még három hónap hátra van a 2023-as Forma-1-es szezon rajtjáig, a Mercedes – a mezőnyből elsőként – bepillantást engedett a jövő évi előkészületeibe azzal, hogy közzétett egy videót George Russell üléspróbájáról. Az első mercedeses szezonját rutinos csapattársa előtt záró brit pilóta a W14-es modell kasztnijának makettjébe pattant be, hogy elvégezzék vele az ilyenkor megszokott rutinfeladatokat, és biztosítsák, hogy kényelmesen üljön, illetve megfelelő pozícióban legyenek a végtagjai és a feje, valamint jól kilásson.

Természetesen a 2022-es évet a Red Bull és a Ferrari mögött a harmadik helyen záró csapat ügyelt rá, hogy ne áruljon el titkokat a videóból, de azt így is látni lehetett, hogy a W14-esnek kissé más kialakítású a felső ütközőzónája, ami a Csou Kuan-jü silverstone-i balesete nyomán eszközölt szabályváltozások eredménye. Emellett apró szárnyacskákat is észre lehetett venni a kasztnin, a pilótafülke oldalánál, illetve a makett alapján a pilótafülke szélének íve is más lesz.

A fekete az idei, a fehér a jövő évi autó felső ütközőzónája

 

Bal oldalt a tavalyi, jobb oldalon az idei autó kasztnija

A Ferrari és a Pirelli sem pihen

Miközben a Mercedesnél az Abu-dzabi Nagydíj utáni fiatal pilóták tesztjével, illetve Pirelli gumiteszttel letudták a pályán zajló eseményeket az idei évre, addig néhány csapat még nem végzett. Az Alfa Romeo december 3-án és 4-én körözött idei versenygépével a Paul Ricardon, a Ferrari pedig ma tesztel Fioranóban Carlos Sainz-al a volánnál. Mindkét istálló a Pirellinek dolgozik, miként december 14-én és 15-én az Alpha Tauri is az olasz gyártónak fog Portimaóban.

A maranellóiak videót és fotókat is közzétettek a mai tesztelésről, amelyen a spanyol pilóta a Pirelli esőgumijait nyúzza.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss