2024. április 26. 01:03

KezdőlapF1Sok szurkolónak rossz, a szervezőknek nagyon jó hír érkezett 2023-as Magyar Nagydíjról

Sok szurkolónak rossz, a szervezőknek nagyon jó hír érkezett 2023-as Magyar Nagydíjról

-

Hivatalossá vált, hogy ismét telt ház előtt rendezik meg a Magyar Nagydíjat, a Hungaroring tájékoztatása szerint ugyanis minden jegy elkelt a Forma-1 38. mogyoródi látogatására.

Rekordidő alatt fogyott el minden belépőjegy a 38. Magyar Nagydíjra a Hungaroring Sport Zrt. közleménye szerint, azaz már 2022 decemberére biztossá vált, hogy 2023. július 23-án teltház előtt rendezik a mogyoródi futamot. Ez remek hír a verseny szervezőinek és az országnak is, ám bizonyára akadnak olyan rajongók, akik lecsúsztak arról, hogy élőben lássák a kedvenceiket.

De nekik sem kell depresszióba zuhanniuk, ez ugyanis csak a vasárnapi napra igaz, a pénteki és szombati napra szóló belépők értékesítése ugyanis a Hungaroring szerint hamarosan elkezdődik, így „aki mindenképpen szeretne belekóstolni a hétvége hangulatába, annak így még lesz lehetősége.”

A közlemény beszámol arról is, hogy „stratégiai fejlesztési program keretében elkezdődik hazánk legnagyobb sportlétesítményének felújítása. Első lépésként a közművek fejlesztése valósul meg, valamint kialakítanak egy, a létesítmény színvonalához méltó portaépületet, irányítási központot és ügyfélteret.”

Carlos Sainz, Ferrari, Magyar Nagydíj, Hungaroring
Ráfér a felújítás a mogyoródi pályára Fotó: Hungaroring

A közműfejlesztés keretében az 1986-ban épült pálya ivóvíz-, tűzivíz- és szennyvízhálózatának, valamint erősáramú hálózatának fejlesztése, új hálózat kiépítése történik majd, valamint megépül a gyengeáramú alépítmény rendszere. Ugyancsak az első ütemben megújul a Hungaroring főbejárata, kialakítanak egy, a létesítmény színvonalához méltó ügyfélteret, és a portaépülettel szemben nyílik egy kávézó, amelyben helyet kap a Hungaroring Shop. A két épületet modern és impozáns portál köti majd össze.

„Kétezer-tízben vettem át a Hungaroring irányítását, és gyakorlatilag azóta várunk erre a pillanatra – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Persze, az elmúlt időszakban sem tétlenkedtünk: a pályánk átesett jó néhány ráncfelvarráson, folyamatosan dolgoztunk annak érdekében, hogy megfeleljen az újabb és újabb biztonsági feltételeknek, törmelékfogó kerítést építettünk, a lelátókat folyamatosan karbantartottuk, és 2016-ban újra-aszfaltoztuk a teljes pályacsíkot, pontosabban lecseréltük a felső, úgynevezett kopóréteget.”

„A Forma-1-ben zajló folyamatokat, az újonnan bekerülő pályákat látva azonban ez nem elég, ez tényleg az utolsó előtti pillanat, amikor elkezdhetjük a munkát. Azt látjuk, hogy a sok uniformizált pálya között egyre nagyobb értéke van a magyarhoz hasonló tradicionális helyszíneknek, és Budapest közelsége mindig is elképesztő vonzerőt jelent majd a Hungaroring számára, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy az új pályák infrastruktúrája a miénknél sokkal magasabb színvonalú szolgáltatást tesz lehetővé. A stratégiai fejlesztési programnak köszönhetően belátható időn belül mi is fel tudjuk venni velük a versenyt, ami lehetővé teszi, hogy itt tartsuk a Forma-1-es sorozatot, és ezáltal évről évre hazánkra, gyönyörű fővárosunkra irányítsuk a figyelmet.”

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Magyar Nagydíj
A 2022-es Magyar Nagydíj rajtja utáni pillanatok Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Gyulay Zsolt hozzátette: nagy öröm a Hungaroring számára, hogy ilyen ütemben fogytak a bérletek és a versenynapra szóló jegyek, ez ugyanis azt mutatja, hogy nemcsak a pilóták, a szurkolók is szeretik a pályát. A 2022-es Magyar Nagydíj számai is erről árulkodtak: vasárnap 100 ezer néző kísérte figyelemmel a helyszínen zajló eseményeket (a négy nap alatt 290 ezren szurkoltak), akkor áprilisban tehették ki a Hungaroringre a „megtelt” táblát.

Máskor lesz a Magyar Nagydíj és szombaton is lesz verseny – jön az F1 rekordhosszúságú idénye

Friss