2024. március 29. 11:39

KezdőlapF1Mick Schumacher nem pihen, dagonyázott egyet nővérével a családi birtokon

Mick Schumacher nem pihen, dagonyázott egyet nővérével a családi birtokon

-

Mick Schumacher és nővére, Gina nem akármilyen kikapcsolódást választott az elmúlt hétvégére.

A Haastól és egyben a Forma-1-ből is kiszoruló Mick Schumacher aktív pihenéssel készül a karácsonyra, derült ki a német pilóta Instagramjából, amelyre két fényképet töltött fel. Az egyiken ő látható versenyzői overálban és sisakban, tetőtől talpig sárosan, a másikon pedig egy Can-Am Maverick X3-as, hasonlóan koszos állapotban.

A poszthoz a 23 esztendős pilóta csak annyit írt: „Sáros lettem! Nem biztos, hogy szükséges volt a sötétebb sisakrostély… Remélem, mindannyiótoknak csodálatos hétvégéje volt.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher)

Noha Schumacher nem árulta el, hogy merre járt, minden bizonnyal Texasban, a családi farmon múlatta az időt nővérével, Gina Schumacherrel, aki szintén posztolt az Instagramon. Az idősebbik Schumacher-testvér azt mutatta meg, hogy miként takarít le slaggal egy sárral beborított overált.

Korábban az ESPN készített interjút Mick-el a texasi Gordonville-től északra fekvő több mint 400 hektáros birtokon, ahol a már említett járművel szokott őrültködni, és ahová az USA Nagydíj alatt meghívta a Haas mérnökeinek és szerelőinek egy részét, hogy köszönetet mondjon nekik az egész éves erőfeszítéseikért.. „Egész nap tudnám ezt csinálni – mondta akkor. – Ide visszavonulok, és azt csinálhatok, amit csak akarok, miközben nincs az az érzésem, hogy figyelnek vagy vizslatnak. Csak ide jövök és élvezem.”

A Michael Schumacher által 2012-ben vásárolt farmon természetesen helyet kapott egy korszerű, lovak tenyésztésére és tartására kialakított létesítmény is, ahol Gina Schumacher hivatásos lovasként gyakorolhat. „Tulajdonképpen a semmi közepén vagyunk, és ha itt elmegyek a boltba, senki sem ismer fel – mondta Mick. – Sőt, még ha Dallasba megyek, ott sem. Úgyhogy egyértelműen boldogabb vagyok itt.”

A Forma-1-es paddock-al ellentétben nyugodt és csendes birtokon eredetileg nem volt offroad-pálya, és Schumacherék a természetben, a fák között száguldoztak. „Valószínűleg veszélyesebb volt, mint a pályán, ezért úgy döntöttünk, hogy építünk egyet. Az autó pedig egy sztenderd Can-Am volt, de mostanra hibrid versenyautó lett.”

Van, aki a Dakaron indul a Can-Am X3-asával

Mindez pedig Esteban Oconnak, Schumacher Alpine-nál versenyző barátjának köszönhető, ő válaszolt ugyanis a német pilóta telefonjáról a Schumacher egyik, birtokon készült fotójához kommentelő Can-Amnek, és kérte meg a céget, hogy segítsenek felturbózni a járművet, ami már alapállapotában is a leggyorsabb 1000 köbcentis UTV volt a piacon, de így még gyorsabb lett.

„Akármikor erre járok, eljövök ide, és egész nap itt vagyok. Vezetek, megnézem a lovakat, a kutyákkal játszom. Rengeteg kutyánk van itt. Nagyon más a Forma-1 világához, de Európához képest is.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss