2024. április 25. 01:49

KezdőlapF1Apja nyomdokaiba lépett Mick Schumacher, itt folytatja Forma-1-es pályafutását

Apja nyomdokaiba lépett Mick Schumacher, itt folytatja Forma-1-es pályafutását

-

Ahogyan arra számítani lehetett, a Mercedes tartalékpilótája lesz 2023-ban a Haastól elküldött Mick Schumacher.

Nem sokkal azután, hogy a Ferrari közleményben bejelentette: négy együtt töltött év után közös megegyezéssel befejezi az együttműködést Mick Schumacherrel, érkezett is a bejelentés arról, hogy a 23 esztendős pilóta mostantól a Mercedes kötelékének tagja, és 2023-ban az istálló hivatalos tartalékja lesz.

„A Mercedes-AMG Petronas F1 Team örömmel erősíti meg, hogy Mick Schumacher 2023-tól tartalékpilótaként fog csatlakozni a csapathoz – olvasható a Mercedes közleményében. – Mick fontos szerepet fog játszani a W14-es jelenleg is zajló fejlesztésében, rendszeresen dolgozni fog az év során a brackley-i szimulátorban, miközben visszavágunk egy kihívást jelentő 2022-es szezon után. Ezt a munkát a pálya mellett is fogja hasznosítani, mivel Mick jövőre minden versenyhétvégén részt vesz majd az új szerepkörében, miközben marketing-tevékenységet is folytat az év során.”

„Mick azután csatlakozik a csapathoz, hogy az elmúlt két évet a Haas F1-nél versenyezte végig. 43 futamon indult, és a 2022-es Brit Nagydíjon erős versenyzéssel megszerezte első pontjait, amikor nyolcadikként ért célba. Ezt a rákövetkező héten karrierje legjobb eredménye követte az Osztrák Nagydíjon szerzett hatodik hely képében.”

Mick Schumacher, Mercedes
Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

„A Forma-1-es bemutatkozása előtt meggyőző eredménysort tudhat magáénak a junior kategóriákban. 2018-ban Forma-3-as Európa-bajnok lett kilenc dobogós helyezéssel és öt győzelemmel az utolsó 11 versenyen, majd miután feljebb lépett a Forma-2-be, két győzelemmel és nyolc dobogós helyezéssel bajnok lett 2020-ban, a második évében.”

„A 23 esztendős pilóta meggyőző teljesítményt nyújtott érettségével, technikai visszajelzéseivel és munkamoráljával a karrierje alatt. Ezek mind nagyon értékes tulajdonságok egy versenyzőnél. Most pedig csatlakozik ahhoz a csapathoz, amelyben az édesapja versenyzett 2010 és 2012 között.”

„Örülök, hogy 2023-tól a Mercedes-AMG PETRONAS F1 tagja lehetek, mint tartalékpilóta. Elkötelezett vagyok, hogy mindent beleadjak és ezzel hozzájáruljak a teljesítményükhöz ebben a rendkívül versenyképes és professzionális környezetben. Ezt új kezdetnek fogom fel, és izgatott és hálás vagyok Totónak és mindenkinek azért, hogy bízik bennem. Az F1 olyan lenyűgöző világ, amelyben az ember soha nem hagyja abba a tanulást, ezért alig várom, hogy minél több tudást szívhassak magamba, és minden erőfeszítésemet a Mercedes szolgálatába állítsam” – nyilatkozta Schumacher.

Mick Schumacher, Toto Wolff, Mercedes
Schumacher és Toto Wolff Fotó: Mercedes

„Mick egy tehetséges fiatal pilóta, és örülünk, hogy csatlakozik a csapathoz. Keményen dolgozó, nyugodt és módszeres hozzáállással rendelkezik, és még mindig éhes a tanulásra és a fejlődésre pilótaként. Ezek mind fontos tulajdonságok, és izgatottan várjuk, hogy segítsen nekünk a W14 fejlesztésében. Azt is tudjuk, hogy két év Forma-1-es versenyzési tapasztalatával bármikor készen áll majd autóba ülni, hogy Lewist vagy George-ot helyettesítse, ha erre szükség lenne” – mondta Schumacherről Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Nagyon jó, hogy Mick a fedélzeten van. Lenyűgöző tehetségről tett már tanúbizonyságot a pályán, és nagyon várom, hogy ezt a fejlesztési oldalon is alkalmazhassa. Nagyon sokat tud nyújtani ebben a fontos szerepben. Nagy terveink vannak 2023-ra, és Mick a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es család tagjaként ezek szerves részét képezi” – köszöntötte Schumacher Markus Schäfer, az istálló ügyvezetői jogkör nélküli elnöke.

Megmentheti, de tönkre is teheti Mick Schumacher karrierjét a Mercedes

Friss