2024. április 20. 17:04

KezdőlapF1Beindította 2023-as F1-es autóját a Mercedes (videó)

Beindította 2023-as F1-es autóját a Mercedes (videó)

-

A Mercedes lett az első csapat, amely videót tett közzé 2023-as erőforrásának első beindításáról.

Az idei gyengébb év utáni jövőre ismét a világbajnoki címért harcolni szándékozó Mercedes adott egy kis ízelítőt 2023-ból azzal, hogy megmutatta, miként indítja be a jövő évi, W14-es konstrukciót hajtó erőforrását. Sajnos azonban az elmúlt kilenc szezonból nyolcban konstruktőri világbajnoki címet nyerő istálló gondosan ügyelt arra a felvételek összevágásánál, hogy semmi se mutasson meg az új motorból vagy autóból, így a lehető legapróbb árulkodó részletet sem lehet felfedezni a videóban. A 2023-as erőforrás hangját viszont legalább hallhatjuk.

Ami a jövő évi autót illeti, sokan arra tippeltek, hogy a Mercedes szakítani fog az egyedül általa használt, extrém keskeny oldalszekrényekkel, Toto Wolff csapatfőnök szavai alapján azonban arra lehet következtetni, hogy jó eséllyel maradni fog ez a kialakítás.

Videó a W14-es első „megszólalásáról”:

Remélhetőleg a szellemek eltűnnek

A csapat hivatalos oldalán visszatekintő interjúkat is megosztott, így többek között Lewis Hamilton is értékelte a viszontagságokkal teli 2022-es esztendőt, amelynek során a Mercedes sokáig csak egy-egy kiugró versenyhétvégét tudott felmutatni, mielőtt az USA Nagydíjon bevetett fejlesztésekkel végül stabilizálta a helyét a közvetlen élmezőnyben.

„Az első nagy lépést Barcelonában tettük. Az volt az első utalás arra, hogy nagyobb potenciál rejtőzik az autóban – mondta Hamilton. – Aztán ez némileg hamis reménynek bizonyult, mert az autó ott jól ment, az ezután következő versenyek viszont nehezek voltak. Olyan volt, mintha egy szellem lett volna a kocsiban, ami folyton visszatér. De aztán jött a Francia Nagydíj, ami nagy előrelépésnek érződött az idei első kettős dobogónkkal, később pedig ott volt Austin is, ahol jól működtek a fejlesztések.”

Hamilton kiemelte, hogy az idei szezon során rengeteg kudarc érte őket, de ez végül erősebbé tette őket. „Mindig is tudtam, hogy képesek vagyunk rá. Soha nem kételkedtem benne, hogy végül eljutunk ide, de rengeteget próbálkoztunk, és annyi kudarc ért minket az idén. Előfordult, hogy nem működtek a bevetett fejlesztések, vagy hogy más dolgokat próbáltunk ki, és azok sem. Rengeteg dolgot próbáltam ki és rengetegszer buktam el de az ember az ilyen dolgok során tanul és fejlődik. Az idei év erről szólt. A hibákról, az egók visszaszorításáról, a kapcsolatok és a kommunikációnk megerősítéséről. Ebből a szempontból nagyon jó év volt.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Japán Nagydíj
Embert próbáló év volt az idei Hamiltonnak és a Mercedesnek Fotó: Sebastian Kawka

„Mindenkinek nagyon kemény volt. Számomra olyan módokon jelentett kihívást, amire nem számítottam, de nagyon hálás vagyok ezért. Úgy érzem, hogy ebben az évben jobban fejlődtem férfiként a belső erőt tekintve, mint sok más évben. A szurkolók támogatását tekintve pedig szerintem ez volt a legjobb évem a karrierem során. Annyi szeretetet kaptam, amit annyira értékelek egy olyan időszakban, amikor a világ nagyon nehéz időket él. Annyira jó látni, hogy mindenki mennyire izgatott hétről hétre a sportágunk iránt. Soha nem láttam még ennyire izgatottnak és szenvedélyesnek a drukkereket, ezért úgy érzem, hatványozottan nagyobb lett a támogatás. Úgy érzem, hogy soha korábban nem volt még ilyen a közös utunk.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss