2024. április 26. 08:19

KezdőlapF1Kiverte a biztosítékot Verstappen barátnőjének címlapfotója

Kiverte a biztosítékot Verstappen barátnőjének címlapfotója

-

Valószínűleg nem úgy sült el Kelly Piquet, Max Verstappen barátnőjének megjelenése a holland Vogue címlapján, ahogyan azt szerette volna.

Nem talált kedvező fogadatásra sok rajongó körében az, hogy a Vogue magazin holland kiadásának januári számáról Kelly Piquet, Max Verstappen barátnője néz vissza bukósisakban. Mindez mondjuk még nem lenne probléma, a nagyobb baja sokaknak inkább azzal van, hogy a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lányával készült interjút úgy tálalják, mint beszélgetést valakivel, aki a nőket képviseli a motorsportban.

Csakhogy hiába pózolt az újságnak Kelly Piquet versenyzői overálban és sisakban, soha nem versenyzett, így sokakban felvetődött, hogy miért nem egy pilótanőt, vagy legalább egy motorsportban dolgozó személyt kértek fel (Piquet dolgozott korábban a motorsportban, de jelenleg főállású anyuka és barátnő).

„Csalódáskeltő látni Kelly Piquet-t a Vogue címlapján képviselni a nőket a motorsportban. Annyi nő van, aki valóban versenyez a sportban, és állandó viszontagságokkal néz szembe. Ezeknek a versenyzőknek kellett volna inkább meghallgatni a történetét” – írta a Females in Motorsport, azaz nők a motorsportban Twitter-csatorna, amivel az Indy 500-on hét alkalommal résztvevő Pippa Mann is egyetértett.

„Semmi bajom Kelly-vel, de ha egy nőt mutatnak bukósisakban, egyetértek ezzel a nézőponttal. Bárcsak a Vogue magazin egy gyors női versenyzőt választott volna. Itt vagyunk, és szükségünk van az efféle megjelenésre, hogy segítse a túlélésünket a motorsportban” – írta a női versenyző.

Persze nemcsak ez a két vélemény érkezett, hanem számtalan, erről szóló poszt lepte el a Twittert, és többen felhívták rá a figyelmet, hogy miközben azért kellene tenni, hogy a nőket elfogadják a motorsportban, ez a címlap csak azt erősíti, hogy kizárólag pilóták barátnőjeként, vagy legalábbis ehhez hasonló minőségben van helyük ebben a világban.

Többen példákat is mondtak arra, hogy kiket lehetett volna Kelly Piquet helyett egy ilyen fotózásra invitálni. Népszerű volt a twitterezők körében a 2018 és 2022 között a Formula E-ben csapatfőnökként dolgozó, korábban maga is versenyző, a 2014-es Brit Nagydíj első szabadedzésén a Williams-t vezető Susie Wolff, de a kétszeres W Series-bajnok Jamie Chadwick neve is, de volt, aki azt írta, hogy bármelyik, jelenleg a motorsportban bármilyen pozícióban dolgozó nővel szívesebben látott volna egy interjút, mint Max Verstappen barátnőjével.

Friss